"Milli” Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve geldiğinde ilk açıklamalarda birisini  kızlar için ayrı okullar açabiliriz “demişti.

Demişti demesine de hemen eleştirimlerin odağına alınmıştı.

Biraz açacak olursak konuyu  Bakan Tekin “Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum” diyen aileler var,  bunun için çözüm olarak da alternatif bulmalıyız. Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” demişti.

Eleştirilerde haremlik selamlık eğitim benzetmesi yapıldı

AK Parti taktiği olarak yorumlandı. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek olarak da formüle edildi.

Bu güne kadar gelinen noktada bu konuda fazla bir gelişme olmadı. Kız çocuklarının eğitimi en önemli meselelerden biri raf da eğitim   karma olarak devam ediyor.

Yabancısı lise açınca olay olmuyor da biz açınca mı olacak?

Türkiye’de faaliyet gösteren Liselerden 1’i Alman lisesi (Özel Alman Lisesi), 1’i Amerikan lisesi (Özel Amerikan Robert Lisesi), 1’i Avusturya lisesi (Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu), 5’i Fransız Lisesi (Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Özel Saint Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint Michel Fransız Lisesi, Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi) ve 2’si İtalyan lisesi (Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Özel İtalyan Lisesi) olarak hizmet vermektedir. Saint Joseph Fransız Lisesi’nin hem İstanbul’da hem de İzmir’de şubesi bulunmaktadır.

Bekleyelim bakalım bu konuda bir gelişme olacak mı!