Başkanlığını İbrahim Gökdemir'in yaptığı Kültür Sanat Muhabirlerdi Derneği bu yıl da çok önemli etkinliklere imza atacak...

Merkezi Ankara'da bulunan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, yerel ve yaygın basında faaliyet gösteren birçok medya kuruluşunda muhabirlikten editörlüğe, yazarlığa kadar farklı alanlarında üstlendiği görevleri başarı ile icra ettikten sonra; Redaktör Haber isimli aylık siyasi dergiyi yayın hayatına sokan İbrahim Gökdemir önderliğinde 2013 yılında kuruldu.

                                                        KSMD Başkanı İbrahim Gökdemir

Kültür ve sanat dalında çok önemli haberlere imza atan ve bu alanda özverili bir şekilde çalışan muhabirleri bir çatı altında toplayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği; kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla Anadolu'nun tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini kamuoyuna ve gelecek nesillere doğru aktarmak misyonunu hakkıyla yerine getirmeye devam ediyor.

Nasıl mı?

Cevabını; derneğin gerçekleştirmeye hazırlandığı faaliyetlerini anlatarak vereyim.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” projesi kapsamında Kars, Ardahan ve Tokat illerine gezi düzenliyor.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, üstlendiği misyon gereği bu yıl da çok önemli etkinliklere imza atacak. Bu vesile ile kültür sanat muhabirleri benzersiz kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle büyüleyen Kars’ı, 3000 yıllık geçmişi ile birçok medeniyete ve uygarlığa ev sahipliği yapmış tarihi dokusu, gelenek ve görenekleri ile önemli bir yere sahip olan Ardahan’ı ve insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olan, köklü tarihe ve tarihi değere sahip olan Tokat’ı keşfe çıkıyor.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir; bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan gezi programı ile ilgili bilgiler aktardı.

Gökdemir öncelikle Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin bugüne kadar 50’ye yakın ilde 600’e yakın kültür sanat muhabirini bir araya getirdiklerini ifade etti.

İbrahim Gökdemir; organize ettikleri Kars gezisi için açıklamalarda bulunurken, etkinliğin en anlamlı bölümünün Sarıkamış Şehitliği’ni ziyareti olacağını ifade etti. Gökdemir; Kars’ın tarihinin en hazin öykülerini biri olan Sarıkamış Harekâtına dikkat çekerek, Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan harekât sırasında Allahuekber Dağlarında donarak ölen Osmanlı Türk askerlerinin acısının yüzyılı aşkın bir kültürel mirasa dönüştüğü Kars’ta Sarıkamış şehitliğinin ziyaretinin unutulmaz anlardan olacağını dile getirdi. Gökdemir, Sarıkamış Şehitliği’nde tarihin izlerini takip etmenin, Kars gezimizi sıradan bir gezi olmaktan çok daha öteye taşıyacak dedi.

Yürekten Teşekkür

İbrahim Gökdemir; kültürel faaliyetlerine gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, programımıza dahil olan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın ulaşım sponsorluğunu üstlenen ünlü iş insanı “Ünsal Group” Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’a, Kars valisi Ziya Polat’a, Sarıkamış belediye başkanı Serdar Kılıç’a, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

***

Mukadder ben; Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin tüm faaliyetlerini ilgi ile takip eden, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkma ve sürdürme gayretini destekleyen, yürekten takdir eden...

Sevgilerimle...