25 senedir Başkan Gökçek’i görmeye alışmış Ankara ve Haymana halkı Başkan Yavaş’a alışmaya çalışıyor.

Başkan Yavaş öz Angaralı, o içimizden biri..

Başkan Yavaş çok mütevazi, sanki amcamın oğlu..

Başkan Yavaş her şeyi dobra dobra anlatıyor..

“Başkan Yavaş…” ile başlayan ve onu övme ile biten cümleler, bugün böyle kurulur, yarın “Başkan Yavaş’ta bir şey yapmadı, fos çıktı” ile devam eder.

Onun için “Aynı teyzemin oğlu, mahallemizin çocuğu, kahvedeki arkadaşım gibi..” ağızlardan bal damlayan sözler yarın bambaşka söylemlere evrilir.

Bu bugünden yarına gece ve gündüz gibi fark edebilecek savrulmaları bertaraf edecek kişi yine Başkan Mansur Yavaş ve yapacağı hizmetlerdir.

Yok o da bugün “…cağız,…ceğiz” propagandasını yapıp yarın unutursa, millette dün söylediğini hemen unutup, “Lo lo Mansur… dün atıp tutuyordun, hani ortada bir şey yok” diye bir kalemde siler, benden söylemesi.

Misal önce şu grup yolları meselesini bu yazdan itibaren tedavülden kaldırması lazım. Millet uzaya, Mars’a yol yapacak kıvama ve seviyeye geldi. Biz hala grup yollarını temcit pilavı gibi tartışıyoruz. Asfalt mı döker, betondan mı yapar bilemem, tek bildiğim “Ne olacak bu grup yolları?” ile başlayan cümleler duymaktan bıktık usandık. Pansuman değil ameliyat ile hastayı ayağa kaldırmaktan başka çare olmadığıdır.

Yavaş, CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak kazandı seçimi. Ama bakıyorum da dün Reis veya AKP için kendini kesecek kadar fanatikler, bugün kan ter içinde CHP’nin yoluna yoldaş oluyorlar. “Vay anasını sayın seyirciler” demekten kendini alamıyorum. “Mühür kimdeyse Süleyman odur” atasözü bir kez daha cuk oturmuş. Büyükşehir’in etinden sütünden biraz da şahsi olarak faydalanmak isteyenler, Mansur Başkan’ın etrafında arı kolonisi gibi oğul veriyorlar. Yeri gelmişken her devrin adamlarına da selam çakalım buradan o zaman.

Başkan Yavaş giderken Başkan Turgut ile görüştü. İkili arasındaki samimiyet bence çok önemli. Maksat Haymana’ya hizmetse başka partilerden olmak teferruattır. Herkes eteğindeki taşları dökerek birbirleri ile paslaşarak, jestleşerek, onore ederek Haymana ortak paydası altında toplanmalı. Başkan Turgut istemeli, Başkan Yavaş yapmalı. Başkan Yavaş destek vermeli Başkan Turgut yerine getirmeli. Filmlerdeki gibi “Kan davalımızsın uleenn..” diye partilerin ayrışmasından doğacak nefretin ceremesini yine bu halk çeker. Bu halk zaten cefayı, çileyi ve üvey evlat muamelesini çok gördü ve görmeye de devam ediyor. Kenarda sümüğünü çekerek ağlayan bu çocuğu ayağa kaldırmak gerek. Ama iki kolundan tutarak. Bir elinden Mansur Başkan, diğerinden Özdemir Başkan tutacak.

5 yıl çok kısa bir süre. Bir bakmışsın seçimler gelmiş dayanmış. Seçmenin karşısına verdiğiniz vaatlerle değil yaptığınız işlerle çıkacaksınız. Siz şu an konum olarak en üstlerdesiniz, altta kalanın canı çıkmadan bir şeyler yapmak lutüf değil halka karşı mecburiyettir. Sayın Yavaş, bize yavaş yavaş değil hemen hatta koşarak hizmet lazım, böyle biline...

HAFTANIN HABERİ: Doğalgazı henüz bağlanmayan 11 kişilik aile, akşam yemeğinde kurufasulye yedikten sonra aynı odada yatınca hakiki doğalgazdan zehirlendi.

SAYGILARIMLA