31 Martta yapılacak olan yerel seçimler için Millet ittifakında kıran kırana bir siyasi mücadele yaşanıyor.

Kimi tek başına seçime gireceğini, kimide bir iki ittifakla kimide geniş tabanlı birliktelikle kazanmanın planlarını yapıyorlar.

Ana muhalefette durum  Kılıçtaroğlu’nun  açıklamasıyla şekilleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söylemişti.Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" demişti

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili açıklaması üzerine şu yorumu yapmıştı:

 “Biz kendimize güveniyoruz. Büyük bir oy farkı ile seçilebileceğimize inanıyoruz. 4 buçuk yıldır hizmet ettik. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Yolsuzluklarla mücadele ettik. İsraf etmeden, sadece Ankara halkının ihtiyaçları için hizmet ettik. Aynen devam edeceğiz” 

Hatırlayalım o zaman  Peki Meral Akşener ne demişti ? 

Yerel seçime kendi kadrolarımızla gireceğiz. Tüm siyasi partilere açık ve net çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim.Önümüzde yerel seçimler var. Yine tüm gündemi sayısal oranları yarıştırarak ittifaklara çekmeye çalışıyorlar. Yerel seçimi sayısal ittifaklara yönlendirirsek bu yereli ortadan kaldırmak olur. Yerel seçimler çoğulcuğun yaşadığı yerdir. Yerel seçim, genel seçim değildir. Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız. Herhangi bir ilde herhangi bir ilçede hiçbir partiyle yan yana gelmeyeceğiz."

Kim ne derse desin bu karşılıklı açıklamaların sonu 6 lı masadan kalkıp geri dönen Sn.Akşener için de masaya kabul eden Kılıçtaroğlu içinde değişen bir şey yok.

Sadece tarih değişti, genel seçimden yerel seçime geçildi.

Her iki taraf da biliyor ki ortak girmezlerse seçimi kazanma şansları yok.

Durum böyle olunca 2019 yerel seçimlerine şöyle birlikte göz atalım.

Sn. Mansur Yavaş  1.662.183 oy almış, Sn. Özhaseki ise  1537.694 oy almıştı . Aradaki fark ise 124.500  idi.

İyi Partinin Ankara ilçelerinde belediye başkanı aday gösterdiği yerlere bir bakacak olursak ;

Akyurt ; 1.461 oy,  Altındağ,   55.400,  Bala,  8.766, Beypazarı;  15.179, Çamlıdere;  2.482, Çubuk;   9.408, Evren;  918, Gölbaşı;  29.626, Güdül;  1.637, Kahramankazan;  14.483, Keçiören;  161.336,  Kızılcahamam;  8.928, Nallıhan ; 8.501, Pursaklar;  15.124, Sincan 75.410, Şereflikoçhisar da 7.790 oy alınmış. Bunların toplamına baktığımızda 420 bine yakın bir rakam İYİ partiye vatandaş Ankara’da aday çıkardığı ilçelerdeki belediye başkanı adaylarına oy vermiş.

Yani bunu Sn. Yavaş’ın 2019 yılında İYİ partinin desteği ile aldığı oylarda oranladığımızda Ak Parti adayının arasındaki farkın 124 bin olduğunu görürsek sonucu söylemek için kehanet sahibi olmaya gerek yok.

Yani Sn.Yavaş İYİ Parti’nin desteğini almadığında kazanma yok.

Öyle ise 31 Mart öncesi mutlaka anlaşacaklar.

Ne dersiniz ?