Hamsi festivalini kim düşünmüş ise güzel bir organizasyon. Mamak Belediyesi 3'üncüsünü düzenledi.

Karadenizli olup da müziğin ritmine kendini kaptırmayan yoktu. Sahnedeki müziğe horonları ile eşlik edenler millet bahçesinin her köşesinde vardı.

Mamak Belediyesi izzet ikramda cömertlikte her zaman önde idi. Yüzlerce kişi önce Çorba kuyruğundan sıcak çorbasını aldı. Sonra ekmek arası hamsi kuyruğuna girdi. Ondan aldığı ekmek arası hamsiyi odun ateşi ile yanan yarım bidonların etrafında yarı sıcak yarı soğuk ortamda güzelce, afiyetlice yedi. Hemen yanı başındaki nohutlu pilava yöneldi. Onu da yedikten sonra çocukları ile birlikte patlamış mısırını da alıp eğlenceye katıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, mangal başında kendi eliyle pişirdiği hamsileri biz gazetecilere ikram ederken, ben bir bakış açısını getirdim. “Mamak Belediye Başkanı Medya Mensuplarını kendi eliyle besledi. “ diye manşet atılabileceğini söyleyerek.

Her zaman beyefendi üslubunu hiç kaybetmeyen başkan Murat Köse “ Öyle besledi demeyelim, ikram etti diyelim” dedi.

Her fırsatta söylediğim gibi Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ABB Meclisinde ve medyadaki eleştirilerinde de hiçbir zaman beyefendi üslubunu hiç bozmamış bir siyasetçi.

Mangal başında gazetecilerin hamsi festivali açıklamasını yaparken benim bir sorum oldu.

Başkanım Ankara’nın her yerinde bilbordlarda bir mesajınız var. Yeniden Ankara, Ankara’nın Yıldızı Yeniden Parlayacak “ diyorsunuz. Bu mesajınız nereye yönelik? dedim.

Aldığım cevap ise ;
Burada Mamak Belediyesi olarak 3. hamsi festivalindeyiz. Gördüğünüz gibi Ankara'da yaşayan Karadenizli hemşerilerimizle Mamaklı hemşerilerimizi buluşturduk. Maalesef Ankara beş yılda parıltısını kaybetti. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Ankara’nın Yıldızı Yeniden Parlayacak.

Gerek, Mamak'ta yaptığımız hizmetlerle gerekse, Ankara Büyükşehir AK Parti Gurup Başkan vekili olarak hazırız. Cumhur ittifakı olarak Allah nasip ederse bir dahaki hamsi festivalini Ankara'da yapılım istiyoruz.”

Ne dersiniz mesaj net değil mi ?

Bence de, Murat Köse Mamak gibi büyük bir ilçede kazandığı tecrübeye, ABB Meclisinde de edindiği tecrübe ile birleştirirse Başkent Ankara’nın yönetiminde de önemli başarı kazanır. Ankara Yıldızı Yeniden Parlar?

Ankara’nın Yıldızını parlatacak bir isim Murat Köse değil mi?

Hadi hayırlısı….