Geçtiğimiz günlerde Kahraman Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan vesilesiyle Tirebolu ile kardeş şehir olduk.

O gün gözlerden kaçan bir ayrıntı vardı aslında. Giresun Milletvekillerinin şehirlerine ve insanlarına ne kadar sahip çıktıklarını gördük. Kardeş şehir ve şehitlik anıtı süresince Giresun bölge milletvekilleri can siperane bir şekilde işin bu noktaya gelmesi için gece gündüz çalıştılar. Çünkü öncelikle düşündükleri Haymana değil Giresun ve Tireboluydu. Haklılar elbette adamların memleketleri. O bölgenin insanı, oranın insanını meclise yollamış ki “ön ayak olsun, bizler için mücadele etsin” demişler. Düşüncelerinde de ne kadar haklı oldukları ortaya somut bir şekilde ortaya çıkmış.

Peki o kardeşlik toplantısında bize gelen milletvekillerine bir bakalım. AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan Çorum’lu. Ya da CHP’nin rozet takma törenine gelen CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi de Çorumlu. Nihat Yeşil Tunceli’li. “Bizden” dediğimiz Levent Gök bile Balıkesir’li.

Peki onlarda durum ne? Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk. İkisi de öz be öz Giresunlu. Adamların seçmenlerine ve Giresunlulara vefa borcu var ki, hiç inkar etmeden, gocunmadan, yüksünmeden çalışıyorlar.

Peki bizden kahraman bir şehit Tirebolu’da olaydı ve biz oraya gideydik kaç tane Ankara Milletvekili peşimizden gelirdi? Bence hiç biri.

Bir Ankaralı ve Haymana’lı olarak kaybettiğimiz nokta bu. Biz kendi insanımızı meclise ve önemli mevkilere taşıyamıyor, ya da taşımıyoruz. O nedenle Ankara’dan seçilen vekiller, doydukları yerden ziyade doğdukları şehre hizmet ediyorlar.

Bundan sonraki ilk seçimde tüm Haymana İlçe Başkanlarına çağrımdır. Gitsin partileriyle görüşsünler, diğer ilçe başkanlarıyla da ortak karar alsınlar, gerekirse kamuoyu oluştursunlar ve “Doğma büyüme Ankaralı olmayan milletvekili istemiyoruz” desinler. Dediğim gibi yoksa bizim kümeste yemlenip, yumurtayı kendi kümeslerine yapıyorlar.

İlçe Başkanları… vurun elinizi masalara. Size dayatılanı kabul etmeyin, bize de bizden olmayana oy verdirmeye kalkmayın. Ankara’ya Ankara milletvekili lazım. Elalemin Yozgatlısı, Çorumlusu veya bilmem nerelisi neden Ankara milletvekili olsun? Seçildikten sonra hangi milletvekilin bir çivilik faydasını gördü bu memlekete söyleyin? Hala “bizim” Sedat Çevik az veya çok yaptıklarıyla konuşulur değil mi? İşte mesele bu.

Bu cesur adım için ilçe başkanlarından cesur çıkışlar bekliyorum. Pısırıklık yapacaksanız, “genel başkanlarımız neylerse güzel eyler” diyecekseniz, “gökten ne yağarsa kabulümüzdür diyecekseniz…” sizler de o koltukları meşgul etmeyin. Hep bunları dediğimiz için halimiz meydanda. Ne halimizi soran var, ne arkamızdan gelen. Yarın seçim günü mal bulmuş mağribi gibi koşarak gelirler “Hemşeriniz sayılırım, oy verin gerisini koyverin” diye. Bizlerde bizden olmayanlara “Hadi oradan” diyebilecek miyiz? Kim kime neyin yalakalığını yapacak, yaşarsak onu da göreceğiz.

HAFTANIN SÖZÜ: Hocalardan ramazan ile ilgili açıklama geldi; “Geçen yıl orucu bozan şeyler bu yılda bozuyor. Allahınızı severseniz bizleri yormayın.”