Ankara'da Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüsçülerine gelir desteği verilmemesi nedeniyle şehit aileleri, gazi ve basın mensupları dışında ücretsiz yolcu taşımayacaklarını söylemişti.

Başkent gündemi bu açıklama ile meşgul olurken benim dikkat çekmek istediğim bir başka konu var.

Başkentte “Gazeteci olmak”öyle kolay değil.

Burası Ankara ili olmasına rağmen Başkent’in gölgesinde kalmış bir metropol.

Bazı hesaplar, uygulamalar, sistemler kalabalık olmasından kaynaklanan fırsatçıların işine yarıyor.

Yolum düştü Altındağ Yunus Emre Halk Çarşısına gittim. Esnaf zor durumda Avm deki işyerlerinden  değil buradaki esnaftan alayım dedim. Aracımı çarşının alt katındaki oto parka bıraktım. Hemen görevli geldi, oto park ücretini 30 TL ‘yi peşin istedi. Bu rakamın çok pahallı olduğunu söyledim, kendisinin Altındağ Belediyesinin işletmecisi olduğunu, burayı kiraladığını söyledi. İşletmeci haklı haksız, kira bedeli çok, az bilemem.

Ama bu çarşıya gelenlerin otomobilini buraya bırakım bir iki saatliğine fahiş otopark ücreti ödeyeceğini sanmıyorum.

Orda bir iki esnafla konuştum bu durumu onlarda alışmışlar. Ama esnafın kimi zaman siftahsız kapattığı günleri oluyormuş. Durum böyle iken bu oto parkın ücretlerinin böyle olmasını garipsedim.

Ankara'da Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği  özel halk otobüsçüleri şehit aileleri, gazi ve basın mensupları dışında ücretsiz yolcu taşımayacaklarını söylerken Basın mensuplarının kamu görevi yaptığını bunu yasadan kaynaklanan hakları olduğunun bilincindeydi.

Bizim Camii Koruma Derneklerinin farklı uygulamaları konusunda hangi yetkili mencinin onları uyaracağını bilmediğimden bu konuya yazma ihtiyacı duydum.

Gerçi kamuya ait yerleri kiralasanız bile Kamu adına hakları sabit durur.

Bütün bunların bir diğer suçlusu da Başkent Ankara da Gazeteciler Cemiyetlerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bu tür haksızlıklara tepki göstermemesidir. Yani toplu iğneyi onlara yöneltirken çuvaldızı da kendi STK’lara  yönelttim.

Kaç gündür Halk Otobüslerine alınmayan 65 yaş üstünün haberini yaptığımızın yüzde biri kadar kendimiz ile ilgili konuyu haber yapmadık.

Yani terzi kendi söküğünü dikemez misali

Saygılarımla…