AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan Ülke Tv.de yaptığı programda skandal bir iddia ortaya attı.

 Özcan “Halk Ekmek Fabrikası'nda işe girmek isteyenlerden rüşvet alındığını,  bunu da ispatlayacağını,  İşe girmek isteyen bir kişi aracıya 20 bin TL ile 40 bin TL arasında bankadaki hesabına para yatırıldığını söyleyerek; İşe girmek için kredi çekip rüşvet verenlerin olduğunu, bu yöntem ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasına  200 kişi işe girdiğini iddia etmesi gündemde yankı buldu.

 Bu hatırlayacak olursak, 13 Nisan 2019 da ABB Belediye Meclis Toplantısında ABB Başkanı Mansur Yavaş şu cümleleri kurmuştu. “ Bu yaşıma kadar haram yemedim. Bu yaştan sonra ne haram yerim, ne de haram yediririm. Her şeyin kayıt altına alındığı bilişim çağındayız. Bu kayıtları 100 yıl sonra gelecek olan torunlarımız bile okuyabilecek durumda. Yapılan iyi veya kötü ne varsa tarihe miras kalacak.” 

 Ülke Tv. deki iddiasında Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan; Benim bu iddiamı çürütürse Yavaş,  ben görevi bırakırım. Eğer bunu ispatlayamazsa kendisi görevi bırakacak mı merak ediyorum. Yavaş’a bunu da ispatlarım. İşe girmek isteyen bir kişi aracıya 20 bin TL ile 40 bin TL arasında para yatırıyor. İşe girmek için kredi çekip istenilen parayı verenler var. Bu yöntem ile 200 kişi işe girdi." Sözlerini medyada hala konuşuluyor.

 AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, televizyon programında personel konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.  Özcan "Ankara Büyükşehir'den sırf AK Partili diye 5 bin kişi işten çıkarıldığını,  2019 yılında 29 bin 500 toplam personel ile ABB'yi devrettiklerini, Yavaş’ın  4 buçuk yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasını yaparak  kadar 17 bin 500 kişiyi işe alarak  Büyükşehir kadrosu 42 bin kişiye yükseltildiğini Ülke Tv.deki programda söyledi. 

 Özcan’ın iddiaları personel alımı ve rüşvet iddiası ile son bulmadı.  Özcan “  Halk Ekmek'te çalışan personelin promosyonuna bile göz dikildiler. Örneğin 3 banka Halk Ekmek Fabrikası'na promosyon için teklif veriyor. Ama bunlar en düşük teklif veren banka ile anlaşıyor. Bir banka 41 bin TL vermesine rağmen bunlar 26 bin TL verenle anlaşmış. Şu anda yüksek veren banka ile Halk Ekmek mahkemelik. Kurum işçinin hakkını koruması gerekirken bunu yapıyor" şeklinde  gündeme getirdi.

 İhaleler ile ilgilini sözlerinde yine Yavaş ve ekibinin nasıl çalıştığını şöyle dile getirdi Hakan han  Özcan “ ""ABB sadece 2022 yılında yüzde 76 oranında adrese teslim ihale yapmış. Yavaş 6'lı masanın diyetini ödüyor. Ankaralıyım,  Ankara firmalarını destekleyeceğim' dedi. Ama İstanbul menşeli firmalarla çalışmış. Yalanla dolanla Ankaralıyı kandırdılar. Yavaş sadece bir aileye 1 Milyar TL'nin üzerinde ihale vermiş.

 Bu yapılanlarla ilgili biz suç duyurusunda bulunduk. 'Çalmam aldırmam,  Ankaralının parasını yedirmem' diyen kişi yapıyor bunları. Belediyenin yaptığı ihalelerin 4'te 3'ü yandaşlara gidiyor" dedi. 

  Kamuoyunda rüşvet ve kul hakkı konusunda hassas açıklamaları ile dikkat çeken ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bu iddialara nasıl cevap vereceğini doğrusu herkes gibi bende merak ediyorum.

 Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı arayıp bir cevap açıklaması gelim gelmediğini sordum. Seslerinin çıkmadığını sosyal medyada  o kesimin sahte hesaplardan başkana saldırdığını öğrendim.

 Şu ana kadar iddialarla ilgili ABB ‘den  bir bize de basın açıklama gelmedi.

Geleceğini de sanmıyorum.