Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havaalanı Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sıkıntısının çözümü için harekete geçerek bir kavşak çalışmasının ihalesini yapacağını duyurmuştu.

ABB kurumsal sitesinden görüntülerin paylaşıldığı battı çıktı ve üstünde yoncalı kavşağın olacağı çalışma için hazırlıkların yapıldığını biliyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havaalanı Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlar için kullanılan ‘U Dönüş Alt Geçidi’nin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısının çözümü için proje hazırladı. Trafik sıkıntısının yaşandığı noktaya alternatif bir giriş-çıkış bulvarı ve bu yeni bulvarın Havaalanı Yolu’yla kesiştiği noktaya da yeni bir alt geçit yapılması planlanmaması takdirlik.

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı yeni bulvar ve üst geçit projesi için 18 Ekim 2023 tarihinde ihaleye çıkacak.

Pursaklar trafiğine nefes aldıracak proje kapsamında yapılacak alt geçit, Havaalanı Yolu (Özal Bulvarı) ile 1566. Cadde kesiştiği yere  yapılacak.

Alternatif ve ilçeye yeni bir giriş-çıkış imkânı sağlayacak olan Pursaklar Alternatif Giriş Alt Geçidi, 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak ve yaklaşık 700 metre uzunluğunda olacak.

 Alt geçidin üzerinde planlanan kavşak ile Pursaklar ilçesi cephesinde Emek Caddesi ve Elfidan Sokak kesişimindeki kavşağa bağlantı yolu yapılarak ilçeye gelen ve ilçeden giden araçlar için Havaalanı Yolu’ndan tüm yönlere ulaşım imkânı sağlanacak.  

Bütün bunlar hem Pursaklar için hem de Ankara Esenboğa protokol yolu için önemli bir çalışma olarak görebilirim.

Ancak ABB’nın Kuzey Ankara tünelinin gidiş ve geliş istikametinde uzatılması için yaptığı çalışmanın aylara sarkması ve TRT kavşağının yapılmasında kötü bir karnesi var.

Esenboğa’ya gelmek isteyenler bu çalışmadan dolayı aylarca sıkıntı yaşadılar. TRT kavşağı çalışmasından o bölge muzdarip oldu.

Uzayan araç kuyrukları Kuzey Ankara’dan gelip gidenleri , Oran’daki yaşayanları perişan etti.

Hiçbir ABB de yetkilisi de bu işin neden bu kadar sürüncemede olduğunu izah edemedi.

Duyduklarım “Müteahhit ucuza almış ihaleyi” şeklinde idi.

Yani ABB işi ucuza ihale etmiş, belediyeyi kara geçirmişti.

Anlayışa bakarmısınız.

Oradan gelip geçer araçların saatlerde kuyrukta yaktığı yakıt sanki bu ülkenin kasasından döviz olarak gitmiyor.

Şimdi bunları görüp yaşayınca Pursaklar kavşağının ihalesi öncesi bir uyarıda bulunmak istedim.

Yine işi yapacak firmaya ucuza verdik diye aylarsa bu kavşak çalışması sürüncemede kalmaz inşallah.

Protokol yolundan gelip geçenler rezil rüsva olmaz inşallah

Pursaklar halkı kış da kıyametti bu çalışmadan dolayı mağdur olmam inşallah,

Saygılarımla.