Bir çoğumuz biliriz "Sağır Kurbağa" hikayesini...

Zamanın 'birinde bir gün kurbağaların yarışı varmış Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış.

Gerçekten seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyuluyormuş:

"Zavallılar hiçbir zaman başaramayacaklar!"

Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine, ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kulenin tepesine tırmanmaya çalışıyormuş.

Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:

"Zavallılar hiçbir zaman başaramayacaklar!"

Sonunda bir tanesi hariç hepsinin umutları kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağan büyük bir gayretle mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bunu nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş:

"Bu işi nasıl başardın? diye Kurbağa cevap vermemiş. Bir daha sormuşlar. Yine cevap vermemiş. O anda farkına varmışlar ki; kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Bizleri hedeflerimize ulaşma yolunda bir çok engelin alıkoyduğu bir gerçek. Başarıya ulaşmakta en önemli faktör motivasyondur.  Bu motivasyon varlığıyla, bizleri başarıya yükseltir, yokluğuyla da aşağılara çeker diplere indirir. Kendi kendimizi motive etmeniz oldukça zordur, çok fazla çaba gerektirir. Diş faktörlerde bizi olumlu ya da olumsuz yönde etkiler.

Bir tarafımızda bize inanan ve destekleyenler, diğer tarafımız da yarışmadaki kurbağaları izleyen seyirciler gibi "şimdi ne gerek var, otur oturduğun yerde, sana madalya mı takacaklar" diye bağıranlar olacak hep. Eminim hepimiz bu sözlere maruz kalıyoruzdur.

Ama başarıya ulaşmak kolay değil. Elbette bu uzun ve zorlu yolculukta dostu da göreceğiz, düşmanı da! Bu durumda yapabileceğimiz iki şey var; ya bizi destekleyenlerin güvenini boşa çıkarmayıp bir adım öne geçmek, ya da eleştirenlerin, burun kıvıranların manipülasyonlarına yenilerek vazgeçmek.

Şahsen ben, dost sandığım ama arkadan iş çevirenlere, mutluluğumu ve başarımı çekemeyenlere, sürekli eleştirenlere manipüle ederek moralimi bozmak isteyenlere karşı sağır kurbağa olmayı seçiyorum. Ya siz?

Mukadder ben; bazı zamanlarda "sağır olmanın" faydalı olabileceğine inanan…

 Sevgilerimle…