Sincan Belediyesi’nin yapımı 4 yıl süren mega projesi Sincan Park tamamlanarak görkemli konser ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı bir törenle hizmete açıldı.

Sincan Belediyesi’nin yapımı 4 yıl süren mega projesi Sincan Park tamamlanarak görkemli konser ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı bir törenle hizmete açıldı.

Sincan Park, 300 bin metrekare büyüklüğü, görsel güzelliği ve zengin faaliyet alanlarının bulunması ile dikkat çekiyor.

Hem Sincan'a hem de Ankara’ya değer katacak olan “Sincan Park” esasında bir dönüşüm projesi. Çünkü; Sincan ilçesinde uzun yıllardır bataklık olarak bulunan atıl bölge, önceki dönemde de Sincan Belediye Başkanı olan Murat Ercan’ın talimatı üzerine önce tesviye edildi, sonra fevkalade bir Akıllı Parka dönüştürüldü.

***

Akıllı Park derken; Sincan Park’ın yapımında kullanılan aydınlatma ve sulama sistemlerinden bahsediyorum. Şöyle ki; çevre dostu olarak nitelendirilen aydınlatma ve sulama sistemleri sayesinde Park alanı akşam saatlerinde güçlü bir şekilde aydınlatılırken, ışıklandırma gece saatlerinde otomatik olarak azalacak. Böylece enerji tasarrufu sağlanırken, loş ışık sayesinde Park görsel bir şölene dönüşecek. Parkın su ihtiyacı da yeraltı sularından sağlanacak. Kullanılan akıllı otomatik sulama sistemi sayesinde sensörler yağmur yağdığında duracak ve bu yöntemle de ciddi bir su tasarrufu sağlanmış olacak.

Park’ta su depoları yeraltına yerleştirilerek görsel estetik yapısı da korunmuş.

Bataklıktan görsel şölen vadeden devasa büyüklükteki “Sincan Park”ıniçinde yürüyüş, bisiklet ve fayton alanları, mesire yerleri, hali saha, voleybol, basketbol , tenis  sahaları ve etkinlik alanları bulunuyor. Bitmedi Park aynı anda 1 milyon kişiye ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip. Sizce de park gerçekten “akıllı park” değil mi?

***

Ben projeyi çok kıymetli buldum. Gerçekten Ankara ve Sincan İlçesi’ne kazandırılmış bir değer bence.

Bu vesile ile Parkın açılışından iki gün önce makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğum Sincan Belediye Başkanı kıymetli Murat Ercan’a hem güler yüzü ve misafirperverliği için hem de böylesi güzel bir projeyi yapım aşamasının tüm sürecini bizzat takip ederek sonucun bu kadar güzel olmasını sağladığı için şükranlarımı sunuyorum.

***

Mukadder ben; Ülkemin sınırları içinde bulunan tüm il ve ilçelerde sosyal hayata katkı sağlayacak böylesi projelerin uygulanmasını içtenlikle isteyen.

Sevgilerimle...