Bu başlığı okuyunca nereden çıkardınız diyebilirsiniz. Son günlerde muhalefet kesiminde Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışı İmamoğlu ve Yavaş arasında gidip geliyor.

Bu başlığı okuyunca nereden çıkardınız diyebilirsiniz.

Son günlerde muhalefet kesiminde Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışı İmamoğlu ve Yavaş arasında gidip geliyor.

İmamoğlu'nun siyasi yasaklı olması gerçekleşirse Sn. Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı daha çok dillendirilmeye başlandı.

Aslında bunu bilmek

Şöyle hafızalarımızı 29 Temmuz günü Ankara büyükşehir Belediye başkanı Sayın Mansur Yavaş'ın sigorta prim borçları ile ilgili basın toplantısındaki konuşmalarına bir bakalım.

Bakın Sn. Yavaş sigorta borçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken nasıl Cumhurbaşkanı adayı olduğunu nasıl ifade etmiş;

-31 Mart’ta iktidarın aldığı ağır yenilgi, ortadaki anket sonuçları ve ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle özellikle gündem değiştirerek belediyelerin SGK borçlarını devreye soktular.

-Yalan söylemeyin, emeklinin hakkını verin.  Kandırmayın milleti kandırmayın. Sayın Bakan TV programında sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilmesi, emeklilerimize daha iyi aylıklar verilebilmesi, vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmetlerinden yararlanılabilmesi ve daha birçok şey belediyelerin prim borçlarına bağlıymış gibi bir tablo çizmeye çalıştı.  Bu insanımızın aklıyla dalga geçmektir. Gelirinizin yüzde 4’ünü karşılayan belediye prim borçlarına konu edeceksiniz alacaklarınızı, yüzde 10’unu teşkil eden belediyelere bütün yükü yıkacaksınız. Yüzde 90’dan da tahsil etseniz belki o zaman emeklileri üç beş kuruş faydanız olur. Emeklileri soktuğunuz darboğazın sorumlusu CHP’li belediyeler değil, sizsiniz. Yani sadece ve sadece şu andaki CHP’li 412 belediyenin prim borçlarını çıkarıp alacaklarımız yüzde şu kadarı CHP’li belediyeler deniyor. Sayın Cumhurbaşkanı da mecliste emeklilere para verilmesini istiyorsanız söyleyeyim prim borçları ödesin diyor. Sizin borcunuz. Büyük çoğunluğu sizin borcunuz yani Keçiören Belediyesinin borcu şu anda CHP’li belediyenin borcu diyebilir misiniz? Ödememişsiniz, hiçbir işlem yapmamışsınız şimdi kalkıp bunu 31 Mart’ta halkın iradesini kabullenmediğiniz ortada Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin üstlerine sarıyorsunuz.

-Bu yılı emekliler yılı ilan ettiler. Gerçekten tarihi ibret vesikası olarak geçecek. 10 bin lira 12 bin 500 lira maaşa talim ettirdikleri emeklilerin yüzüne nasıl bakacaklar? Gerçekten merak ediyorum. Yani bunu da şöyle telafi ediyorlar; ‘biz onları tatile gönderiyoruz, ucuz otobüs bileti alıyoruz, diyorlar. Emekliler evden çıkamıyor, bir çıkın emeklileri dinleyin. Sokağa çıkamıyorlar ama Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor ben size söyleyeyim. Eylül, ekim ayından beri düzenli şekilde ve artan şekilde 40 bin emekliye sizin şimdi yaptığınız zam kadar para ödüyoruz.

 -İstiyorlar ki belediyeler hedef alınsın günah keçisi yapılsın, belediyeler güçsüz gösterilsin seçimleri belediyeler yüzünden kaybettiğinizi biliyorsunuz.

-Yapılacak ilk seçimde vatandaşların yine en güzel cevabı vereceklerini biliyorlar. Bundan sonra da artan 412 belediye nedeniyle yine önümüzdeki ilk seçimi kaybedeceğinizi biliyorsunuz, bunun bir tek çağrısı şunu anlıyorsunuz belediyeleri kötüleyelim.            Ben şunu söyleyeyim 2019’dan beri bütün kendi yandaş televizyonlarımızda her türlü ortamda belediye meclisinde yapmadığınız iftira ve karalama kalmadı ne oldu?

Ankara halkı yüzde altmışın üzerinde bir oyla yaptığınız bu iftira ve karar almalarını yüzünüze çarptı.

-Çalışmalarımız hizmetlerimiz yönetim anlayışımız ve yaklaşımımızı ile 5 yılda ortaya çıkan çalışmalar milletimizin kendisi tarafından rekor oyla tekrar onaylandı ve seçildim.

 -İlk seçimde göreceksiniz bunun da cevabını mutlaka sandıkta alacaksınız ve mutlaka iktidar değişecektir.

Şimdi satır aralarından çıkardığımız sonuca bakarsak Sayın Mansur Yavaş ilk defa iktidar kelimesine her fırsatta vurguluyor.

Muhalefetin yani CHP'nin önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olacağına seçimi alacağına şimdiden kendine hazırlamış.

5 yıllık Ankara büyükşehir Belediye başkanlığı hizmetinin kendisine bir referans olacağını düşünüyor.

Ayrıca Sayın İmamoğlu'nun siyasi yasaklı olması halinde bu durumun kendisine bir avantaj olarak görüyor.

Bütün bunları yan yana eklediğinizde say Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı aday olduğunu bu konuda Parti ambleminin dahi hazır olduğunu söyleyebiliriz.

Saygılarımla