Küçük kız annesinin ruh halinden habersiz, kendi dünyasında, kendi rüyasında mutlu ve enerjikti. Kendisini çok iyi hissediyor neşeyle avazı çıktığı kadar bağırarak şarkı söylüyor ve koltukların üzerinde hoplayıp duruyordu. Küçük kızın gittikçe yükselen tonda söylediği şarkı vehareketliliği annesinin baş ağrısını iyice artırmıştı Bir an geldi ve anne kontrolünü kaybetti. Kızgınlıkla küçük kızına bağırdı." o çirkin sesini kes. Sus ve otur".

Gerçekte annesinin o anda herhangi bir sese karşı toleransı yoktu. Gerçek, küçük kızın sesinin çirkin olması değildi. Ama küçük kız annesinin sözüne inandı. Küçük kız o anda kendisiyle bir anlaşma yaptı. Küçük kız o andan itibaren bir daha şarkı söylemedi. Çünkü sesinin çirkin olduğuna inanmıştı. Sesiyle insanlara rahatsızlık vermemeliydi. Okulda da içine kapanık, utangaç bir çocuk haline geldi. Derslerinde bile şarkılara katılmıyordu. Hatta başkalarıyla konuşmakta bile zorlanıyordu. Yaptığı bir anlaşmayla küçük kız için her şey değişmişti. O artık sevgi ve kabul görmek için duygularını bastırması gerektiğine inanıyordu. Tek bir söz onun hayatını derinden etkiledi. Bu etki onu çok seven annesi tarafından yapıldı. Farkında bile olmadan…

Tıpkı bu kısacık hikayede vurgulanmak istendiği gibi bende “söz büyüdür. Ve insan sözü kullanma yetisine sahip bir büyücüdür " inancındayım. Malesef çoğu zaman sözün gücünü yanlış kullanarak " kara büyü” yaparız böyle farkında dahi olmadan!

Ruhumuzda kalbimizde taşıdığımız duygularımızın anlamları ve  niyetleri olduğu gibi; kelimelerinde anlamları niyetleri olduğu gibi; kelimelerinde anlamları ve niyetleri vardır.Dolayısıyla kelimelerin gücü hiç de küçümsenmeyecek ölçüde etkilidir.

Sesimizle can verdiğimiz kelimeler, bulunduğumuz ortama yayılır. Söylenen söz hangi duygu ile yüklüyse hem kendimiz, hem de karşımızdakini öyle titreştirir. Ağzımızdan çıkan söz kızgınlık, öfke, intikam nefret doluysa; ok gibi hedefe ulaşıp kimbilir ne kalpler kırar. Halbuki kalpte yumuşayan öyle midir?

Kalbin yumuşattığı sözler her gönüle hitap etmeyi bilir. Yani söylenen söz neşe, keder, hüzün her ne duygu içerirse içersin kalpte demlenen sözün tadı başka hiçbir şeyde yoktur.

Söz insan olarak sahip olduğumuz çok güçlü bir araçtır. Bizim sözü nasıl kullandığımızla bağlantılı olarak olumlu yada olumsuz etkiler yaratır. Sözümüzle kimi zaman güzel bir rüyayı da

Gerçekleştirebilir; etrafımız daki güzel olan her seyide yok edebiliriz. Her insan bir büyücüdür. Sözümüzle bir. Insana büyüde yapabilir, onu kara büyüden de kurtara biliriz...

Mukadder ben sözün mucizevi etkisine çok güvenen, hepimizin sözümüzle nice hayatlarda en güzel rüyaları gerçekleştirebileceğine inanan.

Sevgilerimle…