Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi bildiğiniz gibi siyasi partilerdir. Onlar bizi yöneten kadroların altyapısıdır.31 Martta yerel seçimlerde sandığı gidip yaşadığımız ilçenin Belediye Başkanın ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Tabi ki muhtarları da unutmayalım.İllerde İl Genel Meclisi Üyelerini de.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi bildiğiniz gibi siyasi partilerdir. Onlar bizi yöneten kadroların altyapısıdır.31 Martta yerel seçimlerde sandığı gidip yaşadığımız ilçenin Belediye Başkanın ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz.

Tabi ki muhtarları da unutmayalım.İllerde İl Genel Meclisi Üyelerini de.

Bizde HYGazete ekibi olarak basın-yayındaki görevimizi ifa etmek üzere Sincan Fatih Kültür Merkezinde sabahtan itibaren yerimizi aldık.

Genel görüşmelerden sonra siyasetçilerle konuşmaya başladık.

Belediye Başkanlarını, ilçe başkanlarını, belediye başkan aday adaylarını görebildiklerimizle sohbet ettik.
Bu arada salona saat 14.30 gibi gelen; AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz gazetecilere yaptığı açıklamayı ayrıca takip ettik.

Şölen havasında geçen temayül de teşkilatların ilgisi büyüktü. Ankara’nın uzak ilçelerinden gelenlerden tutunda merkezdekilere kadar herkes oradaydı.

Salon girişinde katılımcılar için bir bölümü geçici bir yer ayarlanmıştı. Aynı zamanda toplantının yapıldığı saatlerde çay ve sıcak çorba ikramı, simit, pogoça ve görevlilere kıymalı pide ikramı da yapıldı. Sözün kısası eksiksiz bir çalışma yapılmıştı. Emeği geçenleri tebrik ederim.

Salonda AK Parti İl Teşkilatının bütün bireyleri oradaydı. Gençlik,kadın kolları ve ana kademe tam kadro sabahın erken saatlerinde yerlerini aldılar, Zaten bir gün önceden salon gelin gibi süslenmişti.

AK Parti yönetiminden herkes görevinin başında idi ama ; sağa sola koşturanlar arasında gözüme ilişenleri saymam gerekirse Abdurrahman Özkan, Ahmet Özbek, Hakan Arol İlhami Alpaslan, Selahattin Yağcı, Vahide nur Bakır dikkatimi çekti.

Objektifimize son saatlerde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan han Özcan takıldı. Özcan “AK Parti geleneksel temayül yoklamasını her seçim öncesi yapar. Bu seçim öncesi de gördüğünüz gibi görkemli bir salonda yaptık. Bütün teşkilat mensupları katılım sağladılar. Mevcut belediye başkanlarının çalışma karnesinde değerlendirdiler. Herhangi bir sıkıntı olmadan şükür bu temayülüde tamamladık. Hayırlı olsun.”dedi.

Temayül tek başına aday belirlemek için bir kriter değil.
Ancak kriterlerden birisi.
Çok da önemli değil diyerek es geçilecek bir şey değil.
Bunu siyasetle ilgilenenler çok iyi bilir.
Bizde vatana millete hayırlı olsun diyoruz.