1989 Yılında kurulan  Tüm Emekliler Derneği  İşçi, Bağ-Kur ve Memur Emeklilerine Bugün Genel Merkez, Misafirhane ve birçok şubelerinde  kendi binalarında hizmet vermekte.

1989 yılında kurulan  Tüm Emekliler Derneği;  İşçi, Bağ-Kur ve Memur Emeklilerine Bugün Genel Merkez, Misafirhane ve birçok şubelerinde  kendi binalarında hizmet vermekte.

Tüm Emekliler Derneği üyelerinin hak ve menfaatleri sosyal, ekonomik alanlarda karşı karşıya bulundukları sorunları çözmeye yönelik çalışmalarını devam ettirmekte.  

TÜM-EMEK-DER Türkiye’deki Tüm işçi emeklileri, dul ve yetimlerine kısa zamanda büyük gelişmeler sağlayarak Ankara’da emsal kuruluşlar arasında misafirhane açan tek kuruluş.

Yurt genelinde 55 şubesi ve 350 bine yakın üyesi  bulunan Halka Hizmeti Hakka Hizmet düsturu ile büyümeyi ve üstün hizmet vermeyi amaçlayan bir sivil toplum örgütü

Tüm Emek Der’in Kurumsal sitesine baktığımızda ;

- Üyelerinin her türlü haklarını korumak, geliştirmek ve üyelerimizin arasında her türlü      yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak,

- Üyelerinin, dul ve yetimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden kalkınmasını sağlamak için her türlü hak ve menfaatlerinin  korunmasına çaba harcamak,

- Üyelerinin problemlerinin çözümlenmesinde ilgili kuruluşlar ve makamlar nezdinde teşebbüse geçmek,

- Avukat tutarak üyelerinin adli ve idari mahkemelerdeki işlerini takip etmek ve bu suretle haklarını korumak,

- Öğrenci kurs ve yurtları açmak,

- Yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç üyeler için sağlık ocakları ve huzurevleri açmak,

- Dinlenme kampları kurmak,

- Üyelerinin sosyal ve kültürel faaliyetleri için lokaller açmak,

- Basın aracılığıyla yayınlar yapmak, üyelerinin çıkarları yönünde ülke gündemini izleyerek    gerekli noktalarda müdahil olmak,

-Üyelerinin eğitimi için konferans, seminer ve panel gibi etkinlikler düzenlemek,gibi görevleri yaptıkların ya da yapmaya çalıştıklarını söylemekteler.

Üyeden aldıkları yıllık aidatlar üyeler için hangi hizmetler de  harcanıyor ? Başka kalem gelirleri var mı, varsa nedeler de kullanılıyor ?

Emeklinin dul ve yetimin hakkını aramak için 34 yıl önce kurulan bu STK bu günlerde maaşların düşüklüğü nedeniyle zor geçinen üyeleri için ne yapıyor ?

Hangi yetkili ile görüşüp emekli maaşlarının enflasyon  karşısında eridiğini dile getiriyor ?

Aylardır ülke genelinin gündemini dolduran emeklinin hangi halini medya da basın kuruluşların da gündeme getiriyor ?

Bu sorularımı daha çoğaltabilirim.

Tüm Emek Der’in sosyal medya paylaşımında gördüğüm bu çok önemli hizmetini  aktarmak, emeği geçenleri tebrik etmek istiyorum. 

Yorumu size bırakıyorum.