Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi gecen Keçiören belediye Başkanı Turgut Altınok iddalı konuştu.Bir televizyon proğramında soruları cevaplandıran Altınok” Beni aday yaparsa partim büyükşehir rahat kazanırız, anketler bunu gösteriyor.”dedi.

Programdaki soru ve cevaplara birlikte göz atalım ;

ABB ya aday mısınız ?  Aday olmanın  yolları, şartları ve etik olan değerleri  var bana göre. Parti Teşkilatımız. Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakımız eğer aday olmamızı isterler ise göreve hazırı dedik. Bizde görev talep edilmez diye bir anlaşımız var.4 Dönem Belediye başkanıyım. Keçiören 4 büyük ilçesinden birisi, 1994 yılında MHP’den seçilmiştim, Gecekondu ilçesiydi burayı. Biz burada çıkış yaptık. Vatandaş kömürünü gecekondularda sırtında taşıyordu eskiden. Bunu çözdük Elhamdürüllah.

Türkiye de en çok parkı olan Keçiören Belediyesidir. Yakın zamanda Köselik mevkiinde,   Rekreasyon alının kazandıracağız. Türkiye de ki  belediyecilik de gene anlayış  yok, cadde kenarlarını nasıl imara açarız nasıl satarız, buradan nasıl para kazanırız. Acıdır ama belediyecilik deki genel anlayış bu. Bizde şehrimizi nasıl geliştiririz, nasıl güzelleştiririz için çalışmak var.Belediye Başkanı şehrin zamanın  sadece yönetmiyor, geleceğini de yönetiyor. Keçiören de bir Belediyecilik destanı var.Türkiye de en çok spor tesisi olan Belediye Keçiören Belediyesidir. 20 yıl önce yüzme havuzunu yapmıştık, Türkiye de hiçbir belediyede böyle tesis yoktur.Türkiye de en çok yürüyüş yolu  olan Belediye Keçiören Belediyesidir. Yürüyüş yolunu belediyede ilk başlatan da Altınok’dur. Biz yaptıktan sonra birçok belediyede yürüyüş yolunu yaptı.

Sn. Mansur Yavaş’ın karşısında siz aday olursanız kazanacağınızı  düşünüyor musunuz ? Tabi ki .Keçiören Ankara’nın nefes aldığı bir ilçe. İlklerin belediyesiyiz.Türkiye de tek ruhsatlı hayvanat bahçesi olan Keçiören Belediyesidir.Türkiye’nin enine boyuna vurduğunuzda en büyük şelalesi Keçiören de’dir.Türkiye’de  Cumhuriyet tarihinde acıdır  Türk mimarisi ile yapılan iki eser var. Birisi Resim Heykel Müzesidir. İkincisi de Estergon Kültür Merkezidir.Türkiye de ilk teleferiği yapan belediyeyiz.

Keşke Mansur bey herkesin belediye başkanı olabilseydi. Keşke Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olmasaydı. Ankara’nın 4.5 yılı heba oldu. Bunu Ankaralılar biliyor. Bir belediye başkanı düşünün ki aday olduğunda söz verdiği projelerin yüzde 99’nu gerçekleştiremiyor. Ankara’ya katma değer kazandıracak bir tane yaptığı proje ve eser yok. Seçildiğimden bu yana otuz yıl geçti, Ankara’yı avucumun içi gibi biliyorum.Problemlerini biliyorum. Burada bir vizyon sorunu var. Biz lafı ile icraatı bir olan belediye başkanıyız.  Bunu herkes biliyor.

Şu anda Ankara da bende bir anket yaptırdım, anketlere göre beni aday gösterilirsem Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığın Cumhur ittifakı olarak çok rahat kazanıyorum,  çok rahat kazanıyorum. Ben hamaset siyasetini sevmem. Ne ise o .Altınok diyor ya Ok,Ok gibi olmalısınız.

 Sayın Altınok aday gösterilir  mi bilmem ama , Altınok en gündemdeki Ankara Büyükşehir belediye Başkan Aday Adayı