Bugün 1 Mart… Seçim ayına girdik… 30 gün sonra, 31 Mart’ta yerel yöneticilerimizi seçmek için sandık başında olacağız.

Mahalli İdareler Seçimlerinden zaferle çıkmak isteyen siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını daha da hızlandıracaktır…

***

En önemli gündem maddesi seçim olduğu için benim kamuoyu yoklamalarım da devam ediyor.

Mikrofonumuzu bu kez Altındağ İlçesi'nde vatandaşlara uzattım.

***

1953 yılında kurulmuş Altındağ İlçesi. Başkent Ankara'nın ilk şehir merkezi, bugünkü Altındağ Belediyesinin sınırları içinde yer almakta. Tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin olan İlçe, Ankara'nın bu yöndeki değerlerini, mirasını bünyesinde barındırıyor.

***

Peki bu değerli İlçede seçim havası nasıl mı?

Partilerin belirlediği belediye başkan adayları şöyle:

Cumhur İttifakı Adayı: Veysel Tiryaki

CHP Adayı: Ramazan Değerli

İYİ Parti Adayı: Remzi Sağlam

İlçe sakinlerine seçimde seçimlerini hangi adaydan yana yapacaklarını sordum. Sahada gözlemlediğim en net sonuç şu oldu; herkes Veysel Tiryaki’nin Altındağ için yeniden aday gösterilmesinden çok mutlu ve Altındağ’ın parlak geleceği için umutlular.

Sebebine gelince…

Veysel Tiryaki, geçmişte 3 dönem boyunca yönettiği İlçeye çok faydalı eserler kazandırmış. Hizmetleri unutulmuş değil. Vatandaşlara karşı insancıl tutum içinde oluşu ve kucaklayıcı siyaseti onu farklı kılıyor. Altındağlılar, onu, başkanlığı döneminde kentsel dönüşüm projesiyle Altındağ’ı Altındağ yapan Yerel Yönetici olarak kazımış zihinlerine. Bu bakımdan İlçe halkının gönlünde yeri başka. Anlayacağınız, bugünkü tablo Altındağ Belediye Başkanı olarak Veysel Tiryaki’nin tercih edileceğini gösteriyor.

***

Diğer adaylardan Ramazan Değerli de ikinci sırada yerini alıyor. Kesin bir şey söylenemez elbette ama daha önceki tespitlerimi de sizlere aktarırken söylediğim gibi; seçmenin nihai kararı 31 Mart’ta sandıklar açıldığında görülecek. Yani her seçimde olduğu gibi son sözü seçmen söyleyecek.

***

Altındağ Belediye başkan adaylığının açıklanmasının ardından; Altındağlılara seslenen Veysel Tiryaki, ilçeye olan kara sevdasını şöyle dile getirmişti:

Veysel vazgeç bu sevdadan dediler, olup bitenleri yaz geç dediler, sevdiğin kapıdan az geç dediler, az geçmedim vazgeçmedim geri döndüm. Tek bir amacım var güzel insanlara hizmet etmek…”

Seçim için geri sayım başladı. “Burası benim evim” diyerek Altındağ’a geri dönmek isteyen Eski Başkan Veysel Tiryaki mi, yoksa, tabloya göre ikinci sıradaki isim olan Ramazan Değerli mi oturacak başkanlık koltuğunu, 30 gün sonra göreceğiz…

***

Mukadder ben; Başkentimiz için çok kıymetli olan; tarihi ve kültürel dokusunu koruyan Altındağ için en iyi ve hayırlı olanı dileyen.

Sevgilerimle...