Yağmurdan sonra gökyüzünün bize sıcacık gülümsemesi ile gökyüzünde beliren muhteşem renkler; herkesi ayrı bir şekilde heyecanlandırmaz mı?

Hepimiz büyük bir sabırsızlıkla yaz sıcaklarının gelmesini beklerken; yurdun büyük bölümünde yağmurlu hava hakimiyetini sürdürüyor, malumunuz. Yağmurun yağması; doğaya ve ziraata olan faydası, elbette bereket olarak kabul görür kültürümüzde.

Peki ya yağmurdan sonra gökyüzünün bize sıcacık gülümsemesi ile gökyüzünde beliren muhteşem renkler; herkesi ayrı bir şekilde heyecanlandırmaz mı?

***

Günlük yaşantımızda bazen bir firma adı, bazen bir proje ismi olarak karşılaştığımız gökkuşağı; bazense duygu ve düşüncelerimizi kolay bir şekilde ifade etmemiz için pek çok alanda kullanılır.

Bilimsel olarak; gökkuşakları ışık ışınlarının su damlaları içinden geçerken kırılması ve yansıması ile oluşur. Işık ışınları su damlalarının içine girerken ve çıkarken birer kez kırılmaya uğrar. Ayrıca damlalarının içindeyken birkaç kez yansıyabilirler. Böylece renklerin dıştan içe doğru kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert, mor olarak sıralandığı gökkuşakları oluşur.

Aslında tam bir çember şeklinde oluşan gökkuşakları, yeryüzünden bakıldığında yarım bir çember biçiminde görülür.

Bu ilahi güç ve kusursuz fiziki işleyişin bir resmi olarak ortaya çıkan gökkuşakları benim için her zaman umudun varlığını ve çeşitliliği ifade eder. İnanıyorum ki; renklerin eşsiz kombinasyonu ile oluşan bu muhteşem doğa gösterisi; her insanın duygu dünyasında ve hayal gücünde çeşitli anlamlar barındırır.

Renklerin kusursuz uyumuyla adeta gökyüzüne yazılmış bir yazı gibi; hayatın karmaşıklığını ama aynı zamanda güzelliğini anlatır bizlere. Her biri kendi içinde başka bir hikaye barındıran renklerin büyüleyici dansı; farklılıkların birleştirici olabileceğini öğretirken, cesaret ve umut verir hayatlarımıza.

***

Tıpkı Mevlana’nın ifade ettiği gibi:

Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar; ama rengarenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar.

Şiddetli yağmurların ardından hep gökkuşağı ile renklensin hayatlarımız.

***

Mukadder ben; sevgiyi, barışı ve farklılıkları ifade eden gökkuşağını çok seven. Tüm sevdiklerinin hayatında yağmurdan sonra açan güneş ve gökkuşağı gibi olabilmek için gayret gösteren...

Sevgilerimle...