Yaşamak hepimizin bildiği gibi canlılığını hayatını ve varlığını sürdürmek demek. Biz insanlara sunulmuş en güzel ve kıymetli armağandır yaşamak. Peki bizler ‘’yaşamak ‘’teriminin içini gerçekten doldurabiliyor muyuz?

İçinde yaşadığımız dünya kendini hep ‘’vermek ‘’üzerine yapılandırmıştır. Peki dünyanın hayatın; bu cömertliği karşısında biz insan olarak ne verebiliriz hayata? Yaşadığımız dünyaya ve onu paylaşan her varlığa saygı duymak; en anlamlı karşılıktır bence. Hayata değer katmak hayata saygı duymak bilinciyle başlar.

Birey olarak yaşama değer katabilmek için önce kendimizin değerli olduğunu ve fıtratımızda var olan bu değeri nasıl topluma faydalı bir şekilde kullanabileceğimizi öğrenmemiz gereklidir. Çünkü mutlu ve sağlıklı bir toplum, ancak değerli insanların, yaşama yapacakları katkılarla mümkün olabilir.

Yaşama değer katmak sadece önemli bir mesleki kimliğe, üstün yeteneklere ve özel becerilere sahip insanlara mahsus bir çaba değildir. Bunun için özel bir eğitim almaya da gerek yoktur.

Dolayısıyla her insan; yaşama katkı sağlamak açısından bir ‘’değer’’ olduğunu bilmelidir.

Yaşama değer katabilmek için her birimiz bir yöntem geliştirebiliriz. Başlangıçta çok basit görünen, ama sihirli sonuçlar doğurabilecek yöntemler. Kimimiz sokakta yürürken tanımadığımız insanlara yürekten kocaman bir gülümsemeyle selam verebiliriz, kimimiz yardımlaşmayı en önemli misyonumuz olarak üstlenebiliriz, kimimiz sadece özel günlerde değil, içimizden gelen her gün sürpriz yapabiliriz sevdiklerimize. Böylece iletişimde olduğumuz herkesi değerli hissettirir, yaşama değer katarız.

Bizler yaşama değer katma bilinciyle davranarak, olumlu enerjilerimizi birleştirebilirsek; hiçbir insanı küçümsemeden, ötekileştirmeden sevgiyle kucaklayabilirsek dokunabildiğimiz herkesin yaşamına değer katmış oluruz.

Mukadder ben yaşamı çok değerli bulan; hepimizin yaşama değer katmasını arzulayan...

Sevgilerimle…