Türk sinemasından bahsetmişken sizlerle çok yakın zamanda vizyona girecek olan “çiçeği burnunda” bir yerli yapım olan “Dünya Malı Eksi Bir” filmini tanıtmak istiyorum.

Çağın en güçlü eğlence ve iletişim aracı olmasının yanında her daim insanın ruh ve duygu dünyasına hitap etmesinden kaynaklı olsa gerek sinemadan bahsetmediğimiz gün yok gibi. Bazen bir festivalde alınan ödül, bazen ödül kürsüsünde yapılan konuşma bazen de küresel etkisi olan ve çok izlenen filmler derken, dijital platformlarında olaya dahil olması sinema gündemimizi hep sıcak tutuyor.

Sinema sektörü içinde “Türk sineması” eski adıyla “Yeşilçam” ülkemizdeki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır. Türk sinemasının tarihi 19. yüzyılın sonlarına uzanıyor ve 1964 yılından itibaren çeşitli uluslararası film festivallerinde dünya sinemasına kendini göstermiş ve birçok ödül kazanmayı başarmıştır.

Kültürümüzün önemli bir parçası olan Türk sinemasının yıllar içinde kendini geliştirmiş ve zenginleşmiş olması kültüre sanata daha çok ilgi duyulmasını sağlamış ve sevinç vesilesi olmuştur.

 

Sıra Dışı Bir Yolculuğa Çıkaracak

 

Peki bu kadar Türk sinemasından bahsetmişken sizlerle çok yakın zamanda vizyona girecek olan “çiçeği burnunda” bir yerli yapım olan “Dünya Malı Eksi Bir” filmini tanıtmak istiyorum. Neden mi? Şöyle ki; son zamanlarda çekilen onlarca yerli film arasından gerek senaryosu gerek türü bakımından oldukça özgün bulduğum için. Film’in tanıtım videosunu izlerken dahi; kendimi bir an filmin içinde hissedip, izleyen herkesin de izlerken kendi hayatından çok şey bulacağı hissine kapıldığımdan izlemek için sabırsızlanıyorum.

17 Mayıs’ta sinemaseverlerin huzurunda olacak olan 3 filmlik seriden oluşan “Dünya Malı” filminin ilki “Eksi Bir” filmi komedi, macera, suç ve duygusal temaların işlendiği sıra dışı anlatımıyla izleyiciyi farklı bir yolculuğa çıkarmayı başaracak öngörüsü de bulunuyorum.

Yönetmen koltuğunda Uygur Akkayı’nın oturduğu yerli filmin yapımcılığını yine Uygur Akkaya, Erman Biçer ve Erkan Biçer üstleniyor.

Sanat Dünyasının Sevilen Ustaları Bir Arada

Ünlü müzisyen Mehmet Erdem’in konuk oyuncu olarak katılacağı “Dünya Malı Eksi Bir” filminin jenerik şarkısı Hande Yener tarafından hazırlanmış.

Başrollerini beyazperdenin sevilen ve usta isimlerinden Uğur Yücel, Altan Erkekli, Berk Hakman, Erkan Köse, Asena Tugal, Serhat Özcan ve Turgay Tanülkü’nün paylaşacağı “Dünya Malı” filminin ilki “Eksi Bir” 17 Mayıs’ta vizyonda olacak. Sinemaseverler için izlemeye değecek güçlü bir hikayesi olan filmi izleyecek olanlara şimdide keyifli seyirler olsun.

***

Mukadder ben; Türk sinemasını seven, memleket dokusunu taşıyan filmlerin çoğalmasını ve izleyicilerin bu eserlere rağbet göstermesi gerektiğine inanan...

Sevgilerimle...