Daha önce “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” sloganı ile iki kısa film ile adından söz ettiren Çorum, ‘Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz’ kısa film üçlemesi ile ülkede gündem olmuştu.

Daha önce “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” sloganı ile iki kısa film ile adından söz ettiren Çorum, ‘Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz’ kısa film üçlemesi ile ülkede gündem olmuştu.

Bu kez, Çorum Kurban Bayramı nedeniyle sürücülere yönelik bir uygulama da  gündeme taşıdı.

Çorum-Samsun karayolu üzerinde oluşturulan "Yaşam Tüneli" alanına davet edilen sürücülere, emniyet kemerinin önemi, alkol ve cep telefonu kullanımının trafikteki etkileri, yakın takip ve aşırı hız konularında hazırlanan kısa videolar da izlettiriliyor. Sürücüler, kısa bir molanın ardından yollarına devam ediyor.

İç Anadolu ve Akdeniz’i, Karadeniz ve Doğu ve Güney Doğu’ya bağlayan ve Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından Çorum’da trafik ekipleri, Bölge Trafik Müdürlüğü kontrol noktasında durdurdukları sürücülere "Hayatla Yarış Olmaz" mottosuyla kuralları hatırlatıyor.

Sürücüler aileleri ve çocukları ile birlikte uyarıları dinliyor, görüşyor.

Yaşam tünelinde mola veren sürücüler ;

“Emniyet kurallarına her zaman uyuyorum. Uymayan sürücüler içinde iyi bir uygulama olmuş. Bu uygulamanın her zaman devam etmesini istiyorum. İnşallah herkes emniyet kemerini takar ve yoluna devam eder. Bayram için Kırşehir’e gidiyoruz. Kırşehirlilere de buradan selam gönderiyorum. Yola devam diyorum”

 “İzlediğim görüntüleri yada emniyet kemeri kullanımının önemini sosyal medyadan, eğitim seminerlerinde duyuyor ve görüyoruz ancak bu çok farklı bir uygulama. Güzel bir farkındalık oluşturulmuş. Daha önce bir uygulamaya denk gelmedim. İlk defa böyle bir uygulama gördüm” dediler.

Bu uygulamanın Türkiye geneline yaygınlaşması örnek olur kanısındayım.

Düşünün bir kez;

Trafik ekipleri sizi durduruyor, evrak kontrolü yapacaklarını sanıyorsunuz.

Ama onlar size sıcakta serin bir kapalı mekana alıyorlar aracınızla birlikte, içeride sinevizyon görüntülerinin olduğu sizi uyaran bilgiler görüyorsunuz.

Çıktığınızda sizin etkilenmemek mümkün değil.

Hatta siz etkilenmeseniz bile araçtaki çocuklarınız sizi uyaracaktır.

Bu uygulamayı hayata geçiren herkesi tebrik ediyorum.

Boşuna söylememişler.

Yine yaptı yapacağını Çorumlu