18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük destanlarından biri olduğu gibi, Kurtuluş savaşına ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük destanlarından biri olduğu gibi, Kurtuluş savaşına ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

TEK VÜCUT… TEK YÜREK…

Çanakkale Zaferi; dünyanın en güçlü ordularının, en modern silahları ve binlerce sömürge askeriyle vatanımızı parçalamak için saldırıya geçtiğinde; göğsü iman dolu milletimin ayağa kalkması ve omuz omuza, tek vücut, tek yürek olarak verdiği mücadelenin destanın adıdır…

Bu yolda on binlerce vatan evladının şehit düşmesi; Türk Milletini tarih sayfasından silmek isteyenlere karşı verilen mücadelenin tarih sayfasına vurduğu mühürdür.

DÜNYAYA HAYKIRILAN GERÇEK

18 Mart Çanakkale Zaferi; Seyit Onbaşı’nın namı diğer Koca Seyit’in 276 kiloluk mermiyi insan üstü bir güçle sırtlayarak savaşın seyrini değiştirdiği ve bu kutlu güne adını kahraman olarak yazdırdığı gündür.

18 Mart, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

Ve dahi 18 Mart, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu zafere çevirdiği onurlu gündür. Azim ve kararlılıkla verilen mücadelenin sonunda “Çanakkale Geçilmez” diyen kahramanların hikayesidir.

SEVGİYLE, SAYGIYLA, MİNNETLE

Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan, Çanakkale’nin muzaffer kumandanı, Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal ve yüce ecdadımızın en şerefli eserlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü…

Ne kadar övünsek azdır… Kutlu olsun…

***

Mukadder ben; Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında başta Ulu Önderim Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz vatan uğruna Çanakkale ve diğer cephelerde şehitlik mertebesine ulaşan, kahramanlıkları ile her daim onur ve öğünç kaynağımız olan şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anan ve minnettar olan…

Sevgilerimle...