Keçiören Ankara’nın en önemli kalbi, öte yandan yıllardır Milliyetçi ve Muhafazakâr çizginin de siyasi kalesi. Bu anlamda AK Parti de aday adaylıklarında tabiri caizse deve dişi gibi aday adayları mevcut.

AK Parti Genel Merkezinin, karar vericilerin böylesi kaliteli aday adayları arasından seçim yapması çok zor.

Bir yandan tanınan, iki dönemlik başkanlığında belediye başkanlığında takdir gören usta Mustafa Ak, bir yandan AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Meclisindeki sesi olan cesur yürek Fatih Ünal, bir yandan teşkilat çalışmalarıyla halk çocuğu, halkın içindeki siyasetçi Zafer Çoktan.

Bu isimleri anlatmaya gerek yok. Zira onları yıllardır Ankara kamuoyu yakinen tanıyor, başarılı çalışmalarına şahit.

Öte yandan efsane başkan olan Turgut Altınok, Büyükşehir adaylığı için ismi kimi kesimlerce kesinleşmiş artık, Keçiören serüveniyle artık devam etme konusunda pek istekli olmadığı da aynı kesimlerce konuşuluyor.

Peki, bugün Ankara’da kulislerde en çok konuşulan ve merakla beklenen Keçiören’de aday kim olacak?

Şehrin merkezinde, yapılaşmanın son derece yoğun olduğu Keçiören’de yapılacak iş çok, imkân da. Kim bu sürecin kaptanı olacak?

Az kaldı ya 7’si ya 15’i maraton başlayacak.

Öte yandan kulisleri bir başka isim daha Keçiören için hareketlendiriyor.

Siyasete yeni adım atsa da, projeleri ve vizyonuyla Ankara’ya bundan sonra; öyle yada böyle değer katması gerektiğini düşündüğüm bir isim; Mimar Özcan Belen.

Peki neden konuşuluyor Özcan Belen?

Bir çıktı pir çıktı derler ya ha öyle.

Mimar Özcan Belen projeciliğiyle tanınan bir isim. Türkiye'nin saygın mimarlarından olan Özcan Belen, etkileyici projeleriyle dikkat çekiyor.

Mimarlık kariyerindeki başarıları ve yenilikçi yaklaşımıyla pek çok kişinin merakını uyandıran bu isim, Keçiören için vizyoner projeleriyle dikkat çekiyor. 40 farklı projesiyle 25 yıllık deneyimini Ankara’ya kazandırmak istiyor. Eğitim, kültür, spor tesisleri, yeşil alanlar gibi çeşitli konularda ezberlerin ötesinde projeler sunan Belen, Keçiören’e daha yaşanabilir bir çevre sağlamayı hedeflemekte. Aynı zamanda şehrin ekonomik ve sosyal potansiyelini artıracak stratejik projeler bunlar.

Konyalı olduğunu biliyorum. Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan Ahlat Külliyesinin mimarı olması hasebiyle ülkücüler ona “Ahlat mimarı” diyorlar.

Ben de Özcan belen’in durup dururken Keçiören’e belediye başkanı adayı neden oldu sorusunun cevabını herkes gibi arıyorum.

Kentsel dönüşüm denince hepimizin anladığı eski binaların yenilenmesi kavramını Kanal5 Tv.de kendisi ile yaptığım projelerini detaylı anlattığı ikinci programda değiştirdi. Kentsel dönüşümün bir bina yenilemesi olmadığın bir alan yenilenmesi olduğunu, bir bölge hatta bir ilçe, bir şehir yenilenmesi olduğunu onun ifadeleri ile öğrenmiş olduk.

AK Parti karar vericileri 57 ilden büyük bir ilçeye, Yani Keçiören’e Mimar Özcan Belen aday gösterilir mi, bunu şimdiden kestirmem mümkün değil.

Bunu zaman gösterecek.

Ancak bugünden bildiğim söylemek istediğim bir gerçek var. Özcan Belen ister aday gösterilsin ister gösterilmesin, Ankara’da siyasekinde bundan böyle projeleri ile yer alacak bir isim.

Cumhur İttifakı için her ilçe önemli ama, Keçiören bir başka öneme haiz, Büyükşehir için Keçiören oyları önemli.

Bakalım tercih hangi özellikten yana olacak.

Selametle…