Türkiye'nin en sıcak gündemi, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler ve buna yönelik çalışmalar. Belediye başkan adayları ve siyasi partilerin hazırlık sürecindeki faaliyetleriyle ilgili gelişmeler kamuoyunun yakın takibinde.

Türkiye'nin en sıcak gündemi, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler ve buna yönelik çalışmalar. Belediye başkan adayları ve siyasi partilerin hazırlık sürecindeki faaliyetleriyle ilgili gelişmeler kamuoyunun yakın takibinde.

***

Bu noktada basın / yayın organları ile sosyal medyanın rolü çok büyük…

Siyasiler büyük bir gayretle seçim kampanyalarını yürütürken; kamuoyu da seçim sonuçlarının ne olacağını merak ve heyecan içinde bekliyor.

***

Ben de gündemin nabzını tutmaya devam ederken Çubuk’tan sonra rotamı Akyurt İlçesi’ne çevirdim.

Geniş, düz ve bereketli topraklara sahip olan Akyurt, Ankara’nın özellikleri çok ilçelerinden biri. İlçe sınırları içinde aktif olarak faaliyet gösteren yüzlerce sanayi kuruluşunun bulunması ve binlerce kişiye iş imkanı sunması Akyurt’u sanayi alanında oldukça hareketli ve bereketli hale getiriyor…

***

İlçe, Ankara’ya sağladığı bu pozitif katkıya rağmen bence biraz kıyıda kalmış, sanki biraz öksüz bırakılmış gibi. Yani potansiyelleri tam olarak değerlendirilmemiş bana göre.

Akyurt ilçesinin mevcut Belediye Başkanı Hilal Ayık, 31 Mart Yerel Yönetim Seçimleri için AK Parti tarafından yeniden aday gösterilirken; Yeniden Refah Partisi adayını (AK Parti'den üç dönem Akyurt Belediye Başkanlığı yapan) Gültekin Ayantaş, Cumhuriyet Halk Partisi ise Filiz Geygel olarak belirledi.

***

Akyurt halkıyla yaptığım röportajlardan ve aldığım yanıtlardan yola çıkarak söyleyebilirim ki; İlçede iki adayın ismi belirgin bir şekilde öne çıkıyor. Yani halk sanki ikiye bölünmüş gibi. Bir bölüm, mevcut belediye başkanı Hilal Ayık’ın hizmetlerinden memnun olduklarını, faydalı işler yaptığını, destek ve yardımda bulunduğunu belirterek tercihlerini yeniden ondan yana kullanacaklarını söylüyor.

Bu fikrin tam karşısında olan diğer bölüm ise Hilal Ayık’ın başkanlığı dönemi boyunca hiç bir somut hizmetinin olmadığını, çalışmaları yetersiz bulduklarını, vatandaş olarak taleplerine karşılık alamadıklarını dile getirerek; Yeniden Refah Parti’sinin adayı olan Gültekin Ayantaş’ı tercih edeceklerini ifade ediyor…

Akyurt’ta seçim havası böyle...

Ne diyelim hayırlısı olsun...

***

Mukadder ben; seçim sonuçlarının Akyurtluların yararına olmasını dileyen...

Sevgilerimle...