Yıl 1992.. Ankara’da dershaneye gidiyorum. Boş zamanlarımda Kocatepe Camii’nin altındaki yerde ilginç konferanslar varsa katılırdım. Tarih, siyaset ve birçok konuda ilgi çekici sempozyumlar olurdu. Bir gün salona yanlış kapıdan girdim ve yolun sonuna çıktığımda karşımda Rahmetli Alparslan Türkeş vardı. Geri dönüp gidecekken “Gel buraya genç” dedi ve yaklaşık yarım saat Türkeş ile yan yana oturup oradakilerin sohbetine katıldım.

Bu benim hayatımdaki dönüm noktalarından birisiydi. MHP aşısını ilk orada almıştım. Daha sonra üniversite, öğrenci liderliği (Reislik), mitingler, kavgalar, karakollar, nezarethaneler ve Ülkü Ocaklarında devam eden bir hayat. Rahmetli Türkeş ile daha sonra birkaç defa daha karşılaştım, beraber yemekler yedik. Hatta Devlet Bahçeli ile yaptıkları bir ziyarette bizzat ekibimle koruma görevini yaptım. Başbuğ’u en son Ankara’da kar altında son yolculuğuna uğurlarken de oradaydım.

Yani MHP ile ergen, sivilceli yaşlarda tanıştım ve uzun yıllar ideolojinin bir şekilde içinde yer aldım. Tabi o zamanın MHP’si ile şimdiki MHP arasında fikir anlamında dağlar var. O dağlardan sonra bugün MHP dahil hiçbir siyasi partiyle aramda bir bağ kalmadı. Gözümü kapatıp devam etseydim, bugün en üst kademelerinde olabilirdim.

Birkaç kişi “MHP Haymana ile ilgili de yaz bir şeyler” dedi. Aslında birçok yazımda MHP’yi eleştirdim, hatta satır aralarında en çok Bahçeli ve fikriyatına laf vurdum. Gönül sevdiğine küsermiş.. benimkisi de o hesap.

Değil Haymana’da Türkiye’de MHP’nin (yeni) duruşu üzerine binlerce sayfa yazılar yazılabilir. İşte ben partinin içinden gelen birisi olarak o yeni duruştan memnun olmayanlardanım. MHP idealleri içinde var olan ve vizyonu, misyonu kalın çizgilerle çizilmiş bir siyasi oluşumdur. Ama bugün ben kendi açımdan görüyorum ki bu bizim bildiğimiz ve uğrunda canhıraş çaba harcadığımız MHP’nin yerinde ucube bir oluşum var.

O nedenle MHP Haymana İlçe Başkanı Davut Ergül için yazacağım pek birşey yok. Çünkü MHP diye bir partinin Haymana’da özgül ağırlığı yok. 2023’te Cumhurbaşkanı adayı, 2024’te Haymana’da belediye başkan adayı çıkarmayacak bir partinin ilçe başkanı olmak ne ifade eder bilmem.

Ne yapacak Davut Abi? Sert ve tartışmasız milliyetçi MHP çatısı altında “milliyetçiliği ayaklar altına aldım” diyen AKP ile omuz omuza verecek. İlginç..

Kendisine “Ülkücüyüm” diyen bazılarının bugün MHP’de olma sebebi “bir yerlerde iş kapısı açılır mı?” olayına dönmüş ki, bir de bunlarla uğraşacak.

İlçe Başkanı Davut Ergül iyi bir abimiz, ama işi çok zor. Bugünkü MHP, maalesef tabanını, eski ülkücülerini küstürdü. Bozkurt işareti yapıp, hilal bıyık bırakan yüzbinlerce kişi var her yerde. Ama hepsi “Artık MHP’li değilim” diyor. Neden acaba? MHP’nin titreyip kendine dönmediği sürece de bu küskünlük zor bitecek gibi.

Ülkücülüğün mihenk taşı REİS’lik namını bile kaptırdıktan sonra, titrese de kükrese de, Başbuğ’un kemikleri daha çok sızlayacak gibi..

HAFTANIN SÖZÜ: Maharet aynı espriye gülebilmek değil, aynı acıya ağlayabilmektir..(Ayhan BENLİ)