31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından; belediye başkanlığı koltuğuna oturan tüm başkanlar için yeni bir dönem ve aynı zamanda yeni bir sınav başladı. Bu sınavın tek sorusu var: Kim daha iyi hizmet edecek? En iyi hizmeti sunanlar, bir dahaki seçimde vatandaşın karşısına sınavdan ‘pekiyi’ ile geçmiş olarak çıkacak! Kırık not alanlar kendi düşünsün…

Seçim öncesi adaylık süreçleri boyunca seçim beyannamelerini halka bildirip, ikna edebilmek için ter döken başkan adayları için şimdi en zor ve zevkli süreç başladı. Kendilerine gösterilen teveccühün tevdi edilen görevin gereğin yerine getirmek…

Çünkü vatandaş güvenip yönetici koltuğuna oturttuğu başkanlardan hem hizmet hem de güven duygularını teyit edecek somut icraatlar beklemekte.

Yani sahada zorlu maratonda yorulan ve başkanlık koltuğuna oturan yöneticilerin işleri yoğun ve meşakkatli olacak. Bakalım bu uzun ve zorlu sınavı hangi başkan başarıyla tamamlayacak hep birlikte göreceğiz.

***

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki seçim sürecinde sahada en fazla çalışanlar arasındaydı. Daha önce de 3 dönem Altındağ Belediye başkanı olarak görev yapan Tiryaki; tabiri caizse Altındağ’ı avucunun içi gibi bilen bir isim. Seçim çalışmaları sırasında sürekli olarak çok iyi tanıdığı Altındağ bölgesinde eksiklikleri tespit ederek sahada halkla iç içe olmuştu. Bana göre “şehirlerde eser kalplerde iz bırakan” sloganının içini tam olarak dolduran Başkan Veysel Tiryaki mazbatasını aldığı ilk günden bugüne canla başla ve samimiyetle çalışmaya başladı bile.

Kendisini yakından takip ettiğim Veysel Tiryaki’nin  Altındağ için vaat ettiği projelerinin başında ilk olarak sokakları temizlemek, parklarda 7/ 24 güvenliğin sağlanması, her mahalleye  kreş ve engelliler için özel yatırımlar yapılması geliyor.

Vaatlerinin özeti: Daha yaşanılabilir bir Altındağ…

Soru: Peki kıymetli başkan seçim sonrası neler yapıyor?

Cevap: Taahhüt ettiği her hizmeti yerine getirme gayreti içerisinde.

***

Veysel Başkan ilk günden itibaren vatandaşlarla birlikte ilçenin sokaklarını temizlerken görüntülendi. Bölgede bulunan tüm parkları, spor tesislerini, piknik alanlarını, kurban kesim alanlarını ilgili birim ekipleriyle inceleyip hepsinin tadilat ve bakımlarını sağlayarak yeniden halkın hizmetine sunabilmek adına çalışmalarına devam ediyor. Anlaşılan sınavın ilk adımlarını başarı ile geçiyor.

***

Veysel Başkan’ın sanat ve esnaf dostu politikalarının yer aldığı projeleri, sokak hayvanları için modern barınak projesi, ulaşım ve kentsel dönüşüm gibi birbirinden kıymetli projeleri hayata geçirilirse ilçenin çehresi değişecek, Altındağlıların yaşam kalitesi artacak. Ve ben inanıyorum ki, Başkan Veysel Tiryaki önümüzdeki süreçte Altındağ'a getirmeyi vaat ettiği değişimleri ve vatandaş odaklı projelerini; peyderpey gerçekleştirerek Altındağ’ı Ankara’nın parlayan yıldızı haline getirecek.

***

Mukadder ben; başta Veysel Başkan olmak üzere görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan tüm yöneticileri içtenlikle kutlayan ve kolaylıklar dileyen...

Sevgimle…