31 Mart'ta düzenlenecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala; siyasi partiler ve adayların seçim çalışmaları hız kazandı.

31 Mart'ta düzenlenecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala; siyasi partiler ve adayların seçim çalışmaları hız kazandı. Belediye başkan adayları gündüz sahada çeşitli açılış ve etkinliklerde, akşamları ise Ramazan ayında olmamız sebebiyle iftar yemeği organizasyonlarında yeni dönem için yerine getirmeyi taahhüt ettikleri hizmetleri açıklıyor, projelerini tanıtıyor...
***
Adayların proje tanıtım ve seçim çalışmaları sürerken ben de haymanagazetesi.org yazarı olarak halkın nabzını tutarak edindiğim bilgileri ve gözlemlerim sonucunda ortaya çıkan öngörülerimi sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.
***
Bu kez Ulus’ta seçim havasını soludum. Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı olan Ulus semti, Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan zengin tarihsel, kültürel ve manevi mirası içinde barındıran nadide bir semt. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hacı Bayram Veli Camii, Hacı Bayram Veli Türbesi, Ankara Zafer Anıtı, Ankara Kalesi, Ankara Hali gibi mekan ve yapılar semtin hala kültürel dokusunu koruduğunun simgeleridir.
Şu ya da bu sebeple, gün içinde neredeyse Ankara’nın her ilçesinden birçok insanı ağırlayan Ulus Meydanı’nda mikrofonumu uzattığım vatandaşlara “Yerel yönetim seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak; Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ve mevcut Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş mı, yoksa Cumhur İttifakı’nın adayı aynı zamanda Keçiören’in mevcut belediye başkanı olan Turgut Altınok mu?” diye sordum.
***
Mansur Yavaş’ı neden tercih edeceksiniz soruma “dürüst, çalışmaları şeffaf, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım konusunda oldukça cömert, başarılı bir yerel yönetici” gibi cevaplar aldım. Yani halkın büyük çoğunluğu Mansur Yavaş adıyla; dürüstlük olgusunu adeta bütünleştirmiş. Bunun yanında, yeni dönemde Mansur Yavaş’ı Başkan olarak istemeyen, yeterli hizmeti vermedi ve çok yavaş kaldı diyerek eleştiren seçmenler de var.
***
Turgut Altınok’u tercih edeceklerini söyleyen vatandaşlar, Turgut Bey'in Keçiören’de çok verimli çalışmalarının olduğunu söyleyerek, “Keçiören’i Paris yaptı Ankara’yı da Paris yapar” cevabını aldım.
***
Her zaman belirttiğim ve bildiğimiz gibi son sözü halk sandıkta söyleyecek.
Bakalım Ankara halkı “Az laf çok iş” sloganıyla yola çıkan ve bayrağı teslim etmemekte karalı görünen Mansur Yavaş mı diyecek; ya da “Türkiye bilir gerçek belediyecilik AK Parti’dir” sloganıyla yarışa katılan Turgut Altınok mu diyecek?
Bu arada seçmenler arasında hem Altınok hem Yavaş’a sempati besleyen ancak oyunu kullanırken parti tercihini göz önünde bulunduracakların sayısı da oldukça fazlaydı.
***
Mukadder ben; şehrini çok seven ve başkentin her zaman layık olduğu titizlik ve önemle yönetilmesini içtenlikle dileyen.
Sevgilerimle...