Ankara, 6 milyonu aşkın vatandaşın yaşadığı dinamik bir şehir ve her gün binlerce kişi şehirlerarası yolculuk yapmak için AŞTİ Otogarı’nı tercih ediyor.

Ankara, 6 milyonu aşkın vatandaşın yaşadığı dinamik bir şehir ve her gün binlerce kişi şehirlerarası yolculuk yapmak için AŞTİ Otogarı’nı tercih ediyor.

Ancak, AŞTİ’nin merkezi konumu bazı yerleşim bölgelerine uzak kalması nedeniyle yolculukların başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki ulaşım zorlukları ortaya çıkıyordu.

Bu sorunu çözmek adına Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 ana arter üzerinde ve 8 ayrı noktada cep terminali inşa etmeye Mart ayının başında başladı.

Bu yeni uygulama ile şehirlerarası yolculuk yapanlar, AŞTİ’ye gitme zorunluluğu olmadan otobüslere kolayca erişim sağlayabilecekler. Yolcuların iniş ve biniş noktaları, otobüs güzergahlarına uygun olarak belirlenecek ve şehrin çeşitli noktalarına yayılacak.

Yeni cep terminalleri, modern bekleme alanları, lavabolar, engelli dostu imkânlar ve dinlenme alanları sunacak. Yiyecek ve içecek otomatlarıyla donatılan terminal alanları, Ankaralılara daha konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunacak.

Cep Terminaller Ankara’nın giriş ve çıkışlarının bulunduğu alanlarda olacak.

Yerleri ise şöyle;

Dumlupınar Bulvarı üzerinde; Başkent Üniversitesi giriş yolu ve karşısı,

Mevlana Bulvarı üzerinde; Konya istikameti ODTÜ Ormanı ile şehir merkezi istikametinde Ata Park,

Anadolu Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlânâ Bulvarı ve Dumlupınar Bulvarı,

Anadolu Bulvarı üzerinde; Gimat istikametinde 283. Cadde ile 286. Sokak arasındaki kısımda, Çevre Yolu istikametinde ise 286. Sokak ile Mehmet Akif Ersoy Yaya Üst Geçidi arasındaki bölümde,

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde; İstanbul istikameti Necip Fazıl Caddesi kesişimi ile şehir merkezi istikametinde 2648. Cadde kesişimi

ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığını vatandaşların Ankara’ya gelip giderken ulaşımda daha rahat indi bindi yapabilmelerini sağlayacak olun bu çalışma önemli.

Çünkü burası başkent, şehre gelenler değişik alanlarda eğer indi bindi yapabilirlerse şehir trafiği de bundan olumlu etkilenir.

Yolcular için kışın soğuk da, yazın sıcakta hizmet veren bir yerin olması önemli.

ABB sitesinde 13 Mart’ta  görsellerin  ve inşaat fotoğraflarının bulunduğu bu bilgiyi önemsiyorum.

Bazı haber sitelerinden buradan kaynaklanarak yapılan Haberlereler de bu ay içinde tamamlanacak ibaresin de vardı.

Tabi ki yapılan hizmeti takdir etmek gerekir.

Ancak bu hizmetin yapılıp hizmete girmesi ile ilgili bir bilgi henüz yok.

Hizmet güzel ama tabii ki hizmete girince güzel….

Değil mi ?