Doğalgaz yola çıktı, istikamet Haymana. Yolda herhangi kazaya belaya uğramaz ise Başkan Turgut’un da dediği gibi “31 Ekimde doğalgazla ısınıyor olacağız”

Son günlerde, hatta son yıllarda atılan en olumlu adımlardan birisi. İnsanın içi kıpır kıpır oluyor.

Peki bir yol kazasına uğrar mı? İnşallah uğramaz diyelim.

Olayı insan gibi düşünün, Ankara’ya gitmek için yola çıkıyorsunuz. Yolda kaza olabilir, benzin bitebilir, araba arıza yapabilir. Ya da sağ selamet sorunsuz bir şekilde de ulaşabilirsiniz.

Doğalgazın Haymana yolculuğunda şu ana kadar bir aksilik yok. İşler planlandığı gibi tıkır tıkır işliyor.

Bari bu defa yüzümüz gülsün istiyoruz. Bari bu kez söylendiği gibi, denilen tarihte olsun istiyoruz. Hatta bari bu sefer “ne dedikse yaptık”ı duymak istiyoruz.

Doğalgaz’ın Haymana yolculuğu koar adım sürüyor.

Bir kısmımız tahtaya vuralım, bir kısmımız bir yerlerimizi kaşıyalım, geri kalanımızda adaklar adayıp, türbelere çaputlar bağlayalım. Hatta cümbür cemaat hepimiz bunları sırayla yapalım ki “Allah ne muradımız varsa versin” Bizde yine yarı yolda kalıp “Allah müstehakınızı versin” demeyelim.

“Lan biz doğalgazla ısınamayız” diye insanların kafasında soru işaretleri var. “Isınsak bile bir tomar para veririz, evimiz soğuk kalır ama imanımız gevrer” diye işkillenen, kıllananlar da var.

Şimdiye kadar “kargadan başka kuş, sobadan başka ısınma aracı tanımam” diyenler, zamanla üşüye üşüye de olsa kalorifere alıştılar. Sobanın başında don gömlek oturanlar kaloriferin peteğine sarılanlar zamanla alıştı ve tertemiz ısınmanın keyfini sürdüler. Zamanla doğalgaza da alışırız. Nelere alışmadı bu garip ademoğulları.

Doğalgazla da pekala ısınırız. “Isınırız ama anasının nikahı paramız gider” diyenler de hesaplarını tekrardan gözden geçirsinler.

Bu yıl kömürün tonu kaç paraydı? Neredeyse bir ara tonunu 2 bin TL’den aldık, doğru mu? Az para mı? Sosyeteye karıştık ya, birde poşetletiyoruz. Poşet parası, poşetleme parası, çektirme parası.. Valla Suriyelilere bile güç yetmiyor bunları yaptırırken. Kaloriferli binalarda, kaloriferi yakana ödenen aidatı da yazın bir kenara. Bunun yanına 100 TL’ye ulaşan fiyatıyla büyük tüpü hesap edin. Şofbeni, ocağı derken her evde her ay en az bir büyük tüp yanıyor. Koy baba bunu da hesabın üstüne. Evin isi, kiri, pası, soba yakan hanımın sokurdanması “Bıktım valla datlı canımdan off” serzenişleri cebi yakmasa da yüreklerde inceden bir sızı bırakmıyor mu? Aha işte size soba veya kaloriferin ceremesi.

O nedenle her yönüyle doğalgaz bence insanlık adına küçükse bile, Haymana için büyük adımdır. Aya ayak basan ilk insan gibi ben şahsıma heyecanlıyım. Kombiyi falan aradan bir çıkardıktan sonra hayat bize güzel olur bence. Artık şu medeniyet denilen zıkkıma bir zahmet bizde adapte olalım. Ucundan kıyısından nemalanalım.

Başkan Turgut bu doğalgaz meselesini bence yeterince önemsedi ve üzerine düşeni yaptı. Yeri geldiğinde eleştirsem de bu işte bence en önemli aktörlerden birisi oldu Turgut. Eğer dediği gibi, dediği tarihte doğalgaz Haymana da evleri ısıtırsa emeği geçen herkes, hani internette “Şu hadisi paylaşın şu kadar sevabı kapın” gibisinden büyük bir sevaba girer ve milletin duasıyla hacca gitmiş kadar olur bence.

HAFTANIN HABERİ: Uzmanlar uyardı; sigara, içki içmez, çok düzenli ve stressiz bir hayat yaşayıp, spor yapar ve düzenli beslenirseniz yine de ölüyorsunuz...

HAFTANIN SÖZÜ: Beşinci çocuğuna Yeter ismini koyup, sonra 4 çocuğunun daha olması gibi acıdır hayat.

SAYGILARIMLA