31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere girmeye ramak kaldı. Seçime yönelik faaliyetler son haftada hızlandı.

Bu hıza ayak uyduranlardan birisi de Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş oldu.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş son derece görkemli hazırlanan proje tanıtım programında ilçeye nefes aldıracak çalışmalarının tanıtımını yaptı. Programa ben de arkadaşlarla birlikte katıldım.

Ramazan iftarının da yapıldığı Programa AK Parti Ankara Milletvekilleri Fuat Oktay, Lütfiye Selma Çam, MHP Çubuk İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan, ilçe sakinleri ve partililer yoğun ilgi gösterdi.

Son derece özenle hazırlanan programa Çubuk’luların aileleri ile birlikte katılması dikkatimi çekti.

Çünkü Çubuk birilerine göre Ankara’nın taşra ilçesi idi.

Siyasi bir programa ailelerin ilgi göstermesi birilerine göre Çubuk'ta pek alışık olmayan türdendi.

Ama Çubuk'ta Baki Başkan demek ki beş yılda yaptığı hizmetlerle gönüllere girmiş olduğu gibi evlere de girmişti. Gençliğe, hanımlara yönelik , halka dokunur hizmetler yapmış olacak ki programa da katılmak, davete icabet etmek gerekirdi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın “Türkiye Yüzyılı” standartlarına yönelik özenle hazırladığı projelerinin tanıtıldığı programda AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay bir konuşma yaptı. Destek istedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selma Çam da programda yaptığı konuşmada 31 Martta yapılacak olan seçimlerde Çubuk'ta nasıl Baki Başkana oy istiyor ise, Ankara'da da Turgut başkana oylarınızı istiyoruz “diyerek destek istedi.

Programda Cumhur Çubuk MHP İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı ve AK parti Çubuk İlçe Başkanı Ahmet kılıç da konuşmalarında Cumhur ittifakına oy istediler.

Çubuk belediye Başkanı Baki Demirbaş mega projelerinin tanıtımına geçerken belediyenin beş yılda yaptığı hizmetlerin kısa filmi yayınlandı. Hatırı sayılır bir hizmet yapıldığını gördük.

Çubuk için yapılacakları AK kadrolarla ve belediye çalışanları yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Demirbaş “ Çağın gereğine uygun projeler hazırladık. Hem Çubuk kalkınacak hemide Ankara hatta Türkiye Çubuk ile iletişime gelecek. Projelerimizi bir bir yerine getirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz “diyerek 31 Martta yapılacak seçimler için destek istedi.

Akşam ezanının okunması ile davetliler le birlikte orucumuzu açtık. Yemek menüsü de güzeldi. Çubuk hayvancılık ile ün yapmış bir ilçemiz olduğu için kavurmanın tadı kendini belli ediyordu.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın geleceğin Çubuk’u için hazırladığı proje tanıtım programında Kanal5 TV olarak katılımcılara arkadaşlar mikrofon tuttu. Vatandaş yeni projelerin yapılacak olmasından dolayı mutluydu.

Neydi bu mega projeler diye merak edenlere birazını sıralayım;

Çubuk için görkemli, toplantıların yapılacağı, geniş mekanların olduğu bir Kültür merkezi projesi var

Doğa’nın, tabiatın, yeşilliklerin öne çıktığı Çubuk'ta benimde önemsediğim bir projesi var Demirbaş’ın ; Angut golü tabiat parkı ve rekreasyon alanı çalışması.

Başkan Baki Demirbaş’ın başarılı çalışmalarını söylerken ben hep şuna dikkat çekmişimdir; Baki başkan Çubuk Turşusunu Gastronomi alanına taşıdı, üniversite ile entegre etti. Bilimsel olarak işi büyüttü” işte buradan hareketle Demirbaş’ın turizm alanında vizyon projesi bence “Çubuk gastronomi merkezi projesi” dir.

Bunun devamında yine turizmde önemli bir projesi olan Çubuk kültür yolu’nu, sürdürülebilir iklim projesini , mahalle kütüphanelerini ,spor yatırımlarını, yöresel ürünler üretelim ve satış merkezini ,robotik kodlama atölyesini ,Çubuk emekliler lokalini sayabilirim.

Yeni projelerin yanı sıra devam eden yada ikinci etabı yapılacak olan projelerde var Çubuk’ta

Yeni iki yüzme havuzu, Çubuk organize sanayi çalışması, Ömür dede bisiklet yolu 2.etap projesi , kent meydanı 1.etap projesi bunlardan birkaçı.

İşin sonunda döndük dolaştık dünyaca meşhur Çubuk Turşu Festivaline.

Başkan Baki Demirbaş festivalden bahsederken yüzü bir başka gülüyordu.

İftar saatine dakikalar kala bu tebessümden anlıyoruz ki hedef büyük.

Demirbaş, festival alanın yeterli olmadığını genişletme çalışmalarının olacağını anlattıktan sonra hedefini açıkladı.

Çubuk turşu Festivali için bu sene 2 milyon kişiyi ağırlamayı planlıyoruz.

Ne demeli?

Birilerinin Az laf Çok iş deyip;

beş yılda Çubuk Belediyesi kadar proje yapmadığı Başkentte , Baki Başkan’a başarılar dilemekten başka.

Saygılarımla .