Uluslararası Kadın Barış Grubu (IWPG), hayatını dünya barışına adamış güzel ve yumuşak yürekli birkaç kadın tarafından 2013 yılında Güney Kore'de kurulmuş bir sivil toplum hareketidir.

Uluslararası Kadın Barış Grubu (IWPG), hayatını dünya barışına adamış güzel ve yumuşak yürekli birkaç kadın tarafından 2013 yılında Güney Kore'de kurulmuş bir sivil toplum hareketidir.

Bugünse 155 ülke, 113 farklı şube ile yaklaşık 600 kurum ve sivil toplum kuruluşu ile iş birliği içerisinde olabilmeyi başarmış bir büyük oluşumdur.

Merkezi Güney Kore olan “Kadın Barış Grubu” bugün dünyanın dört bir yanında dünya barışını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Savaşın nerede olursa olsun insanlar üzerindeki olumsuz etkisinin aynı olduğunu ve savaşın en büyük mağdurlarının, savaşlar nedeniyle evlatlarını kaybeden anneler olduğunu savunan “Kadın Barış Grubu”, dünyadaki savaşları durdurabilmek ve dünya barışını sağlayabilmek için kadınların sevgi dolu yüreklerinden destek bekliyor.

***

IWPG, dünya üzerindeki tüm kadınların dünya barışını sağlayabilecek potansiyel güce sahip olduğunu düşünüyor.

Kadınların yaratılış olarak daima güçlü ama aynı zamanda yumuşacık, merhametli ve koruyucu duygularının çok gelişmiş olduğunu bilen “Kadın Barış Grubu” kadınların güçlerini ve yumuşak kalplerini aynı amaç etrafında toplamak ve bu konuda sosyal sorumluluk oluşturmak üzere; çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Bu organizasyonlar içinde yer alan “Barış Eğitmeni Yetiştirme Eğitim Programı” ki; bu eğitimin amacı isminden de anlaşılacağı gibi barışın önemini önceleyen nesilleri yetiştirecek kadınların öğrenmesini sağlamak. Bu programa bütün ülkelerden isteyen tüm kadınlar katılabiliyor. Ücretsiz olarak verilen eğitim online olarak gerçekleştiriliyor.

 

Her fırsatta savaşın doğurduğu kötü sonuçları ve dünya barışının önemini anlatmayı kendine görev edinen “Kadın Barış Grubu” her yıl 26 Nisan’ı “Uluslararası Kadın Barış Günü” olarak kutluyor. Bu yıl 5. yıldönümü kutlanan “Kadın Barış Günü” töreni online gerçekleştirildi.

Törene, aralarında Güney Kore, Japonya, Türkiye, Kazakistan, Hindistan, Pakistan, Meksika, Arnavutluk’un da bulunduğu 10 ülkeden yaklaşık 100 kadın katıldı. Kadınlar dünya barışı için sevgi dolu yüreklerini birleştirdi.

***

Global 10. Şube Direktörü Jo Baek törenin açılış konuşmasında “Dünya üzerinde bitmek bilmeyen savaşlar nedeniyle hâlâ sayısız hayat feda ediliyor; birçok kadın ve çocuk acılar çekiyor. Dünyada savaşları sona erdirmek ve barışı garanti altına almak için yeni bir hukuka ihtiyacı var” diyerek; birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içinde birlikte hareket ederek “Dünya Barışını” sağlamak için elden geleni yapacaklarını vurguladı.

Törende Türkiye’yi temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanlarından Sanem Arıkan ise konuşmasında “Savaşların sonlanması ve barış bildirgesinin Birleşmiş Milletlere sunulmasını ve yasalaşmasını desteklediğini” söyledi.

Programın sonunda törene katılan tüm kadınlar dünya barışı için el sallayarak destek verdi.

***

Mukadder ben “Uluslararası Kadın Barış Grubu”nun gayretlerini takdire şayan bulan. “Dünya Barışı” için el sallayan.

Sevgilerimle...