Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2013 yılında Başkentin merkezinde, Sosyal Bilimler alanındaki Sosyal bilimler alanındaki araştırmalara öncü olmak vizyonu ile kurulan bir Devlet Üniversitesi…

Üniversite Rektörü Kıymetli Hocam; Prof.Dr. Musa Kazım Arıcan’la bir programda bir araya gelerek Üniversitenin geçen 10 yılı ve bu süre içinde kazandığı ivme üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sayede Üniversite hakkında geniş bilgiye sahip oldum. Öncelikli olarak Musa Kazım Arıcan Hocam; liderlik vasfı taşıyan mütevazi, cesaretlendirici, destekleyici, açık fikirli, yazılı ve sözlü iletişim becerisi gelişmiş son derece saygın bir eğitimci. İnsanlığın, eğitimin, bilimin ve toplumun ilerlemesine katkı sağlayabilen vizyona sahip olan; kıymetli bir akademik yönetici diyerek Hoca’ma hakkını teslim etmek istiyorum. ASBÜ on yıldır gerçekleştirdiği çalışmalarda Sosyal Bilimler alanının ilerlemesine liderlik yapmasıyla dikkat çekiyor. Yola çıktığı günden bugüne kadar bünyesinde İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Fakültesi, İletişim Fakültesi olmak üzere yedi fakülte; Bölge Çalışmaları Enstitüsü, İslami Araştırmaları Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü olmak üzere 4  Enstitü katarak ciddi bir ivme kazanmış ve dünya standartlarını yakalamış bir Üniversite.

 ASBÜ Türkiye’de bir ilke imza atarak, Sosyokent Teknoloji Geliştirme Bölgesini kurmuş ve çatısı altına almış bulunmakta.

 Sosyokent Türkiye’nin ve bölgenin toplumsal sorunlarının  çözümüne katkı sağlamak amacıyla sosyal inovasyon ve girişimcilik konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak Üniversiteye değer katıyor. Sosyokent’in faydalı ve güzel olan diğer yanı da; öğrencilerin teorik olarak öğrendikleri bilgileri, sahada pratik olarak uygulamalarına olanak sağlıyor oluşu.

 ASBÜ’de kitaplardan Akademik Dergilerden, Öğrenci Dergilerinden oluşan zengin bir kütüphane de bulunmakta.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi;

Araştırma odaklı, Uluslararası işbirliğine önem veren, güncel konulardaki araştırmalara öncelik veren, Türkiye’de Sosyal Bilimler alanında araştırma ikliminin gelişmesinde öncü rol üstlenen, çok dilli ve çok kültürlü eğitim modeli ile; sürekli gelişen ve değişen dünyaya donanımlı ve nitelikli insan yetiştirmeyi benimseyen eğitim yapısı ile Ankara’nın “eğitim alanının Parlayan Yıldızı” olmayı çoktan başarmış. Bir eğitim ve öğretim yuvası olarak kocaman bir ASBÜ Ailesine dönüşmüş.

Şehrimde böyle üstün yapıya sahip bir Üniversitenin bulunmasından ve on yıl gibi kısa bir sürede başarılı bir yükseliş göstermesinden dolayı; hem çok onur duyuyor, hem de çok umut doluyorum. Nice başarı dolu on yılların olsun ASBÜ…

Mukadder ben; Ülkemde iyi eğitim veren, donanımlı insan yetiştiren eğitim yuvalarının çoğalmasını dileyen.

Sevgilerimle…