Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 42,6'ya yükselmişti. Erdoğan, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığını da açıklamıştı.

Cumhurbaşkanımız "Bütçe imkânlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Emekli aylıklarındaki artışları da yine bu anlayışla belirliyoruz. Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlıkları gördüğümüz için emeklilerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor." demişti.

Arkasından da; "Tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecek. Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki Temmuzda eşitlenecektir. Burayı özellikle altını çizerek ifade etmiş oldum. Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizlik giderilecektir. ”demişti.

Cumhurbaşkanımız "Tüm bu artışların emeklilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kabinede bugün aldığımız bir diğer kararla 2024'ü "emekliler yılı" olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek, onlara özel hizmetler sunacak yeni hizmetleri devreye almaktır. Sağlıktan ulaşıma, sosyal imkânlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun. " ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalar Salı günü Kabine toplantısı sonrası yapıldı. Aradan bir hafta bile geçmeden emeklilerin bu konuda ki düşünceleri nedir diye baktığımızda durum hiç de  iç açıcı değil.

Ekonomi kurmayları Sayın Cumhurbaşkanımızı bu konuda yanıltıyor olabilir mi ?

Bunu büyük çoğunluğun düşündüğü  gibi bende böyle düşünüyorum.

Açlık sırını şu rakam, asgari ücret bu rakam, gibi konulara dem vurmak yerine kestirmeden gitmek istiyorum.

Geçen aylarda emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmişti. Verilmişti derken çalışan emekliye verilmedi, sonra tepkiler üzerine telafi edildi, çalışan emekliye de verildi.

Peki sonradan verilen ikramiye çalışan emeklinin kırılan gönlünü almaya yetti mi ?
Hayır !

Bu kez aynı yanlışı bir kez daha yapmamak lazım.

31 Martta Türkiye her beldede, her ilçede, her ilde ve her büyükşehirde belediye başkanını seçecek. AK Parti kaybettiği büyükşehirleri geri almanın hesabını yapıyor.

Peki AK Parti’nin oy deposu emekliler bu durumda ne yapacak ?

Emekli 5 puan artışla % 42.6 ‘ya gelen artışın hiç olmaz ise memur emeklisi gibi % 49,25 ‘e çekilmesini bir nebze de olsa kabul eder.

Hafta başı yasanın TBMM gelmesiyle bu düzenlemenin yapılması elzemdir.

Bağur ve SSK Emeklisinin günahı nedir ki memur emeklisi ile birlikte artış almıyor?

Önümüzdeki haftadan itibaren partiler belediye başkanı adaylarını belirledikten sonra sahada oy istemek için çıkacaklar.

Bu konu muhalefetin en çok kullanacağı bir enstrüman.

Zaten sosyal medyada bilgi kirliliğinin at koşturduğu bu günlerde anlat anlatabilirsen bu konuyu. Emekli söyleneni değil cebine gireni ve çarşı pazardaki artışı dile getirecek.

AK Parti kurmaylarının bu konuda sahada nasıl cevap vereceklerini ve emekliyi ikna edeceklerini merak ediyorum.

2023 ortasında emekliye yılbaşında gerekli düzenleme yapılacak, hakkınız verilecek denerek bu güne gelindi. Şimdi bunu yine 2024 Haziranına ötelerseniz bunu emekli kabul etmez.

16 milyon emeklinin kalbini kırmamak gerekir.

Emekli, Milletvekili seçiminde beka dedi, istikrar dedi, yerli ve milli savunma silahlarımız dedi, Reisi destekledi.

Emeklinin sesine kulak verecek olursak ; "25 Yıl yüksek göstergeden pirim ödemiş emekli asgari ücretin altında emekli maaşı alıyorsa, habire memura zam verip emeklinin iki, üç katı maaş verilebildiğinde  bütçe buna müsait olabiliyor. Sıra Bağ-kur ve Sigorta emeklisine  gelince mi bütçe sıkıntıya  giriyor.  Bu durumun ekonomi kurmayları tarafından bir kez daha gözden geçirilmesi ve telafi edilmesi  gerekir ”diyor.

Bakın bu sese kulak vermek gerekir.

İş İşten geçmeden meclise gelen yasanın içine ilave edilerek emeklilerin tamamının aynı zam artışı almasına sağlamak gerekir.

Yoksa Mayıs seçimlerinde Reise destek veren emekli bu kez bunun hesabını yaşadığı yerdeki belediye başkanından sorabilir.

Ekonomi kurmayları emekli zamları konusunda yapılan bu hatadan dolayı seçimde sıkıntı olursa  bunun hesabını  verirler mi dersiniz ?

Saygılarımla…