AK Parti ve MHP haricindeki diğer partiler “Yerel seçimlere kendi adayımız ile gireceğiz” dedi. Siyasi anlamda ortalık “Kel Ali’nin bağına” döndü.
  Oysa “Başkanlık Sistemi ile koalisyonlara son veriyoruz” sloganı ile yola çıkılmıştı, ben mi yanlış hatırlıyorum. Son seçimlerde koalisyon değil ağababasını gördük.
  Peki denildiği gibi hemen her parti “Her il ve ilçede kendi adayımızı çıkarıp boyumuzun ölçüsünü öğreneceğiz” diye 31 Mart’a giderse Haymana’da ne olur?
  En az 5 adayla yerel seçimlere girmiş oluruz.
  Başkan Turgut elbette aday listesine ilk adı yazılacak kişi.
  2019 seçimleri biter bitmez 2024 seçimlerine aday iki kişi vardı herkesin aklında.
  Bunlardan ilki tabiiki Hacı Aysu. Aysu zaten adaylık demecini gazetemize vermiş ve çalışmalarına da durmaksızın devam etmekte.
  Levent Koç’tan şimdiye kadar “Aday değilim” açıklaması ya da fısıltısı gelmediğine göre, Koç 31 Mart seçimlerinde pusulada yer alacak bir başka aday. Levent Koç zaten sürekli sahada olarak “Adayım” mesajını yüksek perdeden seslendirmekte.
  Yani 2024 yılının mart ayında Hacı-Hoca’nın da yarışın içinde bulunduğu bir seçimi yaşarsak göreceğiz.
  Bir başka merak edilen kişi ise elbette CHP İlçe Başkanı Kasım Koç. Koç “CHP’nin adayı kim?” konulu sohbetlerimize biraz da esprili bir dille “Genç, karayağız, bıyıklı, yakışıklı birisi” diyerek bir anlamda kendisini tarif etmekte.
  Görünen o ki, Kasım Koç’u da 31 Mart seçimlerinde pusulada göreceğiz. Aslında ilçe başkanlığını aldığı tarihten bu yana sürekli sahada, köylerde ve hemen her platformda olması ile “Her ilçe başkanı potansiyel ve doğal adaydır” lafını yerine hem de fazlasıyla getiriyor.
  Yurtbeyli Eski Belediye Başkanı Ömer Ercan’da aylar, hatta yıllar öncesinden adaylığını açıklayanlardan.
  Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Yeniden Refah Partisi’de “Her il ve ilçede kendi adayımızı çıkaracağız” diyerek net, belki de sürpriz tavrını ortaya koydu.
  Bu demek oluyor ki Yeniden Refah’ın bir adayı sahada olacak. Ya mevcutlardan birisi Refah Partisi’ndan aday olacak. Ya da yepyeni bir yüzle sahada olacaklar.
  31 Mart’a yaklaşılan hergün siyasi tansiyon artarak devam edecek.
  AK Partinin adayı çoook büyük sürpriz olmazsa Başkan Turgut. Şimdi kafalardaki soru diğer partilerin adayları kim olacak? Ya da kim hangi parti ile sahaya inecek?
  Yerel seçimler Haymana’da tansiyonun tavan yaptığı zamanlardır. Bakalım tavana kim çıkacak, kimler tabanı bulacak ya da kimler tabanı yağlayıp “Yokum” diyecek, göreceğiz...
HAFTANIN SÖZÜ: Bu pahalılıkta sigaraya ayrı, alkole ayrı para vermek istemeyen “tütün kolonyası” içsin.