2014 yerel seçimlerinde Haymana Belediye Başkan adayıydı. O zaman resmini gördüm sağda solda. O dönem birkaç kez de yolda selamlaştık, o kadar. Eşref Benli’den bahsediyorum. Hani son günlerin popüler isminden.

2019 yerel seçimlerinde de belediye meclis üyesi adayıydı. Kazandıktan sonra biraz daha yakından tanıdım. Kişiliği nedir, ne yer ne içer yine de bilmem. Arada gelir gider gazeteye o kadar.

Eşref Benli bir çıktı pir çıktı meydana ama. Belediye meclisinde soru önergeleriyle başladı işe. Sonra İŞKUR listesiyle ilgili bir sansasyon yarattı. Ardından birkaç tane daha. Sonra saldırıya uğradığını söyledi. Ardından tutuklandığını yazdık. Falan filan.

Kısacası son iki aydır Haymana da Eşref Benli konuşuluyor, öyle veya böyle. Haklı veya değil. Doğru ya da yanlış. Ben işin o kısmında değilim. Kimine göre dibine kadar haklı ve mağdur. Kimine göre işi gücü şov olan bir şahıs.

Yalnız Eşref Benli bir şeye dikkat çekiyor. İşte benim dikkatimi cezbeden de bu. Bir muhalefet meclis üyesinin yapması gerekeni yapıyor. Belediyeye gideyim, başkan ne derse kabul edeyim, az çok ücretimi alayım, 5 yıl fotoğraflarda görüneyim yeter diyenleri de gördüğümüz için Benli farklı geliyor millete.

Benli şov yapıyor, belediyenin işleyişini tıkıyor, sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapıyor…. Deniliyor. Peki bir belediye meclis üyesi, hele ki muhalefet olunca ne işe yarar? Olayı eğmeye, bükmeye, süslü laflarla bir başka biçimde anlatmaya gerek yok. Muhalefet partisi meclis üyesiyse elbette muhalefetlik yapar. Bu kadar.

Haa “yav sırf muhalefet olsun” deniyor. Muhalifliğin belli kıstasları var. Onları aşmadığı sürece ne maksatla yaparsa yapsın, görevidir.

CHP ilçe başkanlığından alınan Naci Sezer ne için alındı? “Muhalefet görevini tam manasıyla yapamıyor” diye. Sezer gibi olsa daha mı iyiydi yani? Etliye sütlüye karışmasın, elini kaldırıp indirsin, her kararın altına imzasını atsın, kendi işine gücüne baksın.. böyle mi olmalı meclis üyeliği?

Yıllardır Haymana Belediyesinde meclis üyelerini hepimiz tanırız. Seçim öncesi atar tutarlar, seçimden sonra koltuğu kaptıktan sonra, fotoğraflarda görünmek, protokollerde boy göstermekten başka ne işe yararlar.

Hepsi Eşref Benli gibi olsun demiyorum ama, Benli’nin yaptıklarını da ara sıra da olsa onlarda yapsınlar be kardeşim. “Doğru ise doğru, yanlış ise yanlış” diye arada sırada seslerini yükseltmesinler mi? “Başkan ne karar verirse doğrudur, iyidir, memleketin yararınadır, gözümü kaparım, vazifemi yaparım” desinler diye mi seçiyor halk onları. Gerektiği zaman yumruğunu masaya vursun, halk yararını, kamu çıkarını gözetsin, hatta elinde birkaç proje ile belediyeyi yönlendirsin, işlerlik kazandırsın, halkın ihtiyaçlarına cevap versin, seçimdeki vaatlerini yerine getirsin diye oy veriyor.

Kısacası “Eşref Benli’nin yaptıkları sonuna kadar doğrudur, dibine kadar haklıdır, aferim, bravo” demiyorum, ama en azından belediye meclis üyeliği, hele ki muhalefet üyesi ise halkın onlara verdiği yetki doğrultusunda biraz sesini yükseltme yeridir diye düşünüyorum.

Benli babamın oğlu değil, ama belediyede kimsenin babasının malı değil.

HAFTANIN SÖZÜ: Çok şey görmüş olabilirisin. Ama sonradan görmeysen işte asıl sıkıntı orada. SAYGILARIMLA