31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz. Bu vesile ile benim de seçmenin nabzını tutma serüvenim devam ediyor. Bu sefer ki durağım Etimesgut İlçesi oldu.

31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz. Bu vesile ile benim de seçmenin nabzını tutma serüvenim devam ediyor. Bu sefer ki durağım Etimesgut İlçesi oldu.

***

Ankara'nın merkez ilçelerinden biri olan Etimesgut'u farklı ve özel kılan bir özelliği var ki; Cumhuriyet’in ilk yıllarında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün modernleşme idealinden yola çıkarak “numune köy” olarak kurulmasıdır. 31 yıllık belediye geçmişi olan Etimesgut; tarihte örnek bir köyden, günümüzde modern bir İlçe haline gelmiştir.

***

Etimesgut ilçesinin mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti ve MHP tarafından yeniden Cumhur İttifakı’nın Başkan Adayı gösterildi. Cumhuriyet Halk Partisi ise adayını oyuncu Erdal Beşikçioğlu olarak ilan etti.

Yaklaşık 2 ay önce yine 31 Mart seçimleri için seçmenlere tercihlerini sormuş ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmıştım. İlçede seçmenin fikri neredeyse 2 ay önceki gibi.

***

Evet, Etimesgutlulara yeniden sordum, “Belediye Başkanı olarak Enver Demirel mi, Erdal Beşikçioğlu mu” diye...

Sonuç ne derseniz? Etimesgutlular açık ara Mevcut Başkan Enver Demirel ile yola devam diyor. İlçe halkı her fırsatta “Etimesgut’ta doğdum, burada büyüdüm; eğitim, ticari ve siyasi hayatım Etimesgut’ta şekillendi” diyen Enver Demirel’e oy vereceklerini söylüyor. “Neden Enver Başkan” soruma aldığım cevaplardan çıkardığım sonuç; Enver Demirel’in halkın kalbinde yer edinmiş, sevgisini kazanmış olduğudur.

İlçe halkı Enver Başkan için “Bizden, içimizden biri” diyor ve eksikleri giderdiği, altyapıya önem verdiği, talepleri geri çevirmediği, ihtiyaç sahiplerine yapılan sosyal yardımlarda örnek bir belediyecilik anlayışı sergilediği için ona sahip çıkıyor, destek veriyorlar.

Hayata geçirdiği projelerle İlçeyi daha yaşanır kıldığı, değer kattığı için herkes memnun Enver Demirel’den.

Hal böyle olunca tercih de belli oluyor…

***

CHP’nin adayı Erdal Beşikçioğlu’nu tercih edeceklerini söyleyen seçmenler; artık yenilik istediklerini söylüyor. Beşikçioğlu’nun oyunculuktaki başarısını yerel yönetim alanında da göstereceğini söyleyenlerin yanında, “Erdal Bey dizisini, filmini çeksin; Etimesgut’un yönetimini Enver Başkana bıraksın” diyenler de var

Bakalım halkın iradesi ne yönde tecelli edecek? Oyuncu Erdal Beşikçioğlu mu, yoksa 5. kez Enver Demirel mi diyecek seçmen. Sonucu bekleyip göreceğiz…

***

Mukadder ben; Etimesgut için ter dökecek iki kıymetli adaya başarılar, Etimesgutlulara iyilikler dileyen.

Sevgilerimle...