Uzun yıllar Türkiye Gazetesi ve İHA Bölge Temsilciliği görevlerini yaptığım Kırıkkale’de bu günlerde yapılan bir kampanyadan bahsetmek istiyorum.

Gerçekten çok duygulandım.

İsteyince bir elin nesi var iki elin sesi var misali milyonlar bir gecede bu şehirde toplanabiliyormuş.

Kırıkkale TV İmtiyaz Sahibi-Gazeteci İlyas Şen'in koordinatörlüğünde Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ile işin takipçisi ve başarıdaki pay sahibi genç gazeteciler olunca Kırıkkale'de ne gibi güzel işlerin ortaya çıkıyormuş bir bakın.

Yok efendim emekli kendi Kırıkkale,

Yok işsizlik sınırda,

Yok insanlar yolun ortasından gidermiş gibi savsatalar inanmayın.

Kırıkkale'de SMA Tip-1 kas hastası Yiğit Hamza Demir’in tedavi sürecini takip eden, onun için devam eden kampanyayı baştan sona takip eden ve destekleyen şehrin genç gazetecilerinden Kadir Yahşi ve arkadaşlarını yüzlerce tebrik ediyorum.

Kumbarasında harçlık biriktiren çocuklardan, dolmuş parasını vererek yürümeyi tercih eden öğrencilere kadar birçok duygusal sahneye şahitlik eden canlı yayında; Kırıkkale TV İmtiyaz Sahibi-Gazeteci İlyas Şen'in koordinatörlüğünde Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı 6 milyon 71 bin TL para topladı.


2022’de başlayan bu kampanyada ilk günden bu geceye kadar bağış yapan herkesin bu çorbada tuzu var.


Bu kampanya bir ilde gazetecilerin isterlerse ne kadar önemli işlere imza atacağının bir göstergesidir.


Yiğit Hamza Demir, şimdi Dubai’de tedavi görecek. Gidiş planlarını yapıyor annesi babası ve yakınları…
Yıllar önce ; Kırıkkale de gazetecilik yaparken bir kampanya da Merhum Gazeteci İbrahim Akpınar için yapmak istemiştim.


Kırıkkale spor kulübünde basın toplantısından dönerken istasyonda yük treninin duvara sıkıştırması sonucu gazeteci arkadaşımızın ellerinden sakat kalmıştı. Uzunca bir süre hastanede tedavi gördü. Ama elinin birini kullanamıyordu.


Zaten Gazeteci dostumuz bölgesel gazetelerde Fahri muhabirliği yaptığı için kurumsal manada sahip çıkanı kimi kimsesi da yoktu.


O günün gazeteci dostlarımızla İbrahim Akpınar’a destek vermek için cemiyette toplandık. Valilikten izin alıp; kampanya başlatalım, gazeteci arkadaşa bir dükkan üstü daire alalım, içini de dayayıp döşeyelim, eksik çalışma sigortasında bir yerden tamamlatıp malulen emekli edelim” rahat etsin diye planlamıştım.


Yardım kampanyası için tartışma çıktı. Yönetimde olan bir radyocu arkadaşımız duruma itiraz etti. Kırıkkale de ve cemiyette herhangi bir basın kuruluşunun çalışanı değil, sahip çıkar isek olumsuzluk durumunda bize mal olur gibi, itirazları vardı.


Oylama istedi. Maalesef 4’e, 3 kampanya yapmayalım, sonucu çıktı.
Yapamadık kampanyayı …


Sonra Merhum İbrahim Akpınar’a sporcular, valilik, hayırseverler kişisel yardımlarda bulundu ise de bir işe yaramadı, çar çur oldu.
O tarihte güzel bir örnek de Amasya’da vardı.


Gazeteci bir dostumuzun evi yanmıştı, hemen Amasya Gazeteciler Cemiyeti bir kampanya düzenledi, bir ay içinde evi yanan gazeteciye bir daire alınmış içi döşenmiş teslim edilmişti.


Ama biz yapamadık.


Allah rahmet eylesin. İbrahim Akpınar’a kampanya düzenleyemedik.


Ne zaman Kırıkkale’ye Ankara’dan gitsem oto parkta caddede rahmetli karşıma çıkardı. Dert yanardı. Kimse bana sahip çıkmıyor, sende gittin Ankara’ya derdi.


Şimdi Kırıkkale de yeni jenerasyon gazeteci arkadaşlarımızın Yiğit Hamza Demir için böyle bir kampanyayı mutlu sonla neticelendirmesi son derece önemli bir hadise


Tekrar tebrikler…

Örneksiniz…….

Gazeteci dostlarım İyi ki varsınız!