Çok eskiden Hasan Kıyafet’in yazdığı ilginç bir kitap olan “Komünist İmam”ı okumuştum. Köyün birine giden imamın oldukça muhafazakar köy halkı karşısında yaptıklarından bahsediyordu. İmam sıra dışı işler yapınca adı Komünist imam’a çıkmıştı.

Yılların AKP’lisi Hacı Aysu CHP’den aday olunca nedense aklıma bu kitap geldi. Hacı Aysu AKP için “Benim doğurup büyüttüğüm partim” derdi hep. Gün geldi muhalefet partisinden AKP’ye karşı aday oldu. “Vay anasını sayın seyirciler”, dedi duyan.

Siyaset böyle bir şeydir işte. Siyasette dün yoktur. Hep bugüne ve yarına bakacaksın. Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi “Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır” Aysu 24 saat önce DP’nin adayı olarak konuşulurken, bir anda kendini CHP’de buluverdi.

Belki kimilerine göre bu durum başka açılardan doğru olmayabilir. Ama siyasi pencereden bakarsan doğru bir tercih yaptı Aysu. Çünkü “CHP soldur, Haymana’da seçim kazanmak zordur” diye bir kenara itip, isimsiz bir partiden girmesi kazanma şansını neredeyse sıfıra indirirdi. Şimdi en azından iddialı bir şekilde meydanlarda olacak.

Şimdi Hacı Aysu’nun meydanlarda en büyük rakibi kim olacak sizce? Mevcut adaylardan birisi mi dediniz? Eğer öyle düşündüyseniz yanıldınız. Elbette onlarda olacak ama en büyük rakibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nereye gitse hep şunu söylüyor, “CeHaPe demek, çöp, çukur ve çamur demektir” İşte Aysu ilk önce bu söyleme karşı mücadele verecek. Yıllardır koşturduğu bir partinin genel başkanı, Hacı Aysu’nun meydanlardaki en büyük rakibi olacak. Kadere bak. Nereden nereye…

Aysu bir de Haymana seçmeninin CHP ve sol bir partiye karşı önyargısını kırmaya uğraşacak. Muhafazakar yerlerden oy koparmaya, “Beni kesseler sola oy vermem” diyenleri ikna etmeye çalışacak. Ne kadar başarılı olacak, hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Peki Aysu’nun avantajları neler olacak? Bir defa CHP Haymana İlçe teşkilatını yıllar sonra ilk defa bu kadar heyecanlı gördüm. Yine yıllar sonra ilk defa kazanma ihtimali olan bir adayla meydanlara çıkacaklar. Mutlaka her zamankinden daha çok koşturacak, her seçimden daha çok çalışacakları muhakkak. CHP’nin kemikleşmiş bir taban oyu olması, kim aday olursa olsun belli bir rakamı her seçimde yakalaması Aysu’nun artıları.

Ayrıca Aysu’nun Mansur Yavaş gibi çok önemli bir kozu daha olacak. Eğer Yavaş’ı Haymana’ya birkaç defa getirip, meydanda çok önemli proje ve hizmet sözü alabilirse ciddi bir rüzgar yakalayabilir. Ekstradan Levent Gök faktörünü de bir kenara yazmak lazım. Gök’ün özgül ağırlığı da elbette olacaktır.

İster kaderin bir oyunu deyin, ister feleğin bir cilvesi. Ne derseniz deyin siyasette bunlar var. Yılların AKP ilçe başkanı, bir dönemin AKP belediye başkanı Hacı Aysu bugün için CHP’nin belediye başkan adayı. “Olmaz, gitmez, oradan aday olmaz” ezberlerini bir anda bozuverdi.

Adı bizim insanımızca “Gomünist Parti”ye çıkmış CHP’nin muhafazakar adayı Hacı Aysu. Bir anlamda artık o da “Gomünist Hacı” oldu. CHP ve Aysu’nun bu yakıştırmayla bir alakası olmasa da üzerine ister istemez yapışacak. İşte buna karşı da bir mücadele verecek Aysu. Ne kadar başarılı olur bilemem. O da bence lüzumsuz mücadele etmek yerine Türkiye Komünist Parti’nin efsane Tunceli-Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Malkoç’u örnek verip, “Madem gomünistim, aha gömünistler böyle güzel çalışıyor” deyiverse bence hiçte fena hamle olmaz.

HAFTANIN HABERİ: “Baba ben evlatlık mıyım” diye soran E.Ç(9) babasından “Lan öyle bir şansımız olsa seni mi seçerdik” cevabını aldı.

HAFTANIN SÖZÜ: Dünyanın en yoksul insanı paradan başka bir şeyi olmayandır.