Başlığın doğrusu “Hamama giren terler” olduğunu hepimiz aslında çok iyi biliyoruz. Ama bu hafta sonu öyle olmadı.

“Seyran Kaplıcası çok soğuk oluyor” diyorlardı son zamanlarda. “Gerçekten öyle miydi” diye Pazar sabahı gittim. Aynen denildiği gibiymiş.

Soyunma odaları, yıkanma yerleri hatta havuz bile buz gibiydi. İnsan havuzdaki suyun içinde titrer mi? Oluyormuş demek ki. Zaten çok az olan müşterilerin çoğunluğu Ankara’dan gelenlerdi. Haymana’ya hamam için gelmişler, Seyran Kaplıcası tabelasını görüp yönlerini buraya çevirmişler. Neden bu kadar soğuk hamam lafını Haymanalı olduğumuz için bize soruyorlardı. Lafı ne kadar eveleyip gevelesek de, mantıklı bir açıklama yapamadık. “Bu son gelişimiz, bir daha gelmeyiz. Başka yerlere gideriz” diyen çıkıp gitti. “Merkeze gidin orası sıcaktır” teklifimiz bile muhtemelen etkili olmadı.

Çünkü birkaç konuda daha haklıydı adamlar. Sadece sular soğuk değildi. Hamamın mermerleri yıpranmış neredeyse insanların ayaklarını kesiyordu. Sular bir akıyor, bir kesiliyordu. Havuzun suyu hem soğuk, hem de kirliydi. Merkez kaplıcanın da temizliği ile ilgili sürekli şikayetler tarafımıza ulaşıyor.

Dünyanın birinci şifalı suyu olmak başka, o su ile insanlara hizmet vermek başkaymış demek ki. Olmadı, bu şekilde bir görüntü bizi geçtim, dışarıdan geleni hiç mutlu etmiyor. Bilin istedim.

x x x x x

Tüm Haymana “Haymana Belediye Başkanı kim olacak?” diye birbirine sorarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacağını da pas geçmiyor.

Şimdiye kadar görüştüğüm, buna köylüler de dahil Mansur Yavaş’a karşı çok büyük bir ilgi var. AKP’nin içindeki kişiler hariç bir tane Özhaseki diyen çıkmadı, iyi mi? Galiba ilk defa AKP’nin büyükşehir adayı Haymana’dan mağlubiyetle ayrılacak.

Tabii bugün için durum bu. Yarın aynı kişiler, ya da 31 Mart günü sandıklar ne söyler onu bilemem. Ya da trafolara kediler bu defa girmez. Seçim Mart’ta. Kedilerin bu ayda ne yapacağı hiç belli olmaz. Ama Mansur Yavaş galiba son sürat Ankara Belediye Başkanlığı koltuğuna koşuyor. En azından Haymana’da birinci gibi görünüyor. Haymana’da “Yavaş Gardaşım Yavaş” diyor bugünlerde. Bunu da bilin istedim.

x x x x x

Yerlisinden yabancısına Haymana’nın en büyük sorunlarından birisi otopark. Başkan Turgut’un Kültür Merkezi’nin altını yıllar önce açacağız deyip hala açmaması, bu konu hakkında bir açıklama yapmaması garip. Birbiri üstüne, kaldırımlara, adım atacak yer dahi bırakmadan park edilmiş araçları görmemek veya görmezden gelmek çok garip.

Bir turizm ilçesi olduğundan sürekli dem vuran bir yerin otopark gibi neredeyse çerez denilecek bir sorununu çözmek bu kadar zor olmamalı. Yerel seçimlere giderken tüm adayların projelerinde ben otopark ile ilgili çözümlerini arayacağım. Küçük gibi görünen ama her geçen gün kanserli hücre gibi yayılan bu soruna kim nasıl çare bulacakmış, takipçisi olacağım. Bize büyük hayallerin yanında, küçük sorunlara da çareler üreten başkanlar da lazım. Bunu da bir kenara yazın istedim.

x x x x x

Eskiden seçimlerde iş, aş, ekmek vaat edilirdi, şimdi oy verene cennet vaat edilmeye başlandı. Ben bunu “bu dünyayı size dar etmeye devam edeceğiz, bari öbür tarafı kurtarın olarak” algılıyorum. Bunu da ben bileyim istedim.

HAFTANIN HABERİ: Pazardaki fiyatları gören A.Y, M.U, Y.F ve D.A, paraları çıkışmayınca 4 kişi birleşerek bir kilo patlıcana girdiler.

HAFTANIN SÖZÜ: Memlekette herşey satıldı, ama 25 kuruşa satılan poşet kadar ses getirmedi.

SAYGILARIMLA