Adeta nefesler tutuldu. Siyasi kulis yapanlar birbirlerini her gün hatta her saat arayarak durum değerlendirmelerinde bulunuyorlar.

Siyasi gazeteci olarak nabzı yokluyorum. Çeşitli görüşmeler yapıyorum. Bana yorumlarını söyleyenler benden de aldıklarını siyasi terazide tartıp onlarda bir kanaate varıyorlar. AK Parti'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için iki guruptan bahsediliyor. Bu hafta kulislerde geçen büyükşehir belediye başkanı olacak kişi kim olur sorusunun cevabını birlikte arayalım.

İşte adaylıkta ismi geçenler ;

İlk tahmin 1. Gruptaki Belediye Başkanları arasından adayın çıkacağı yönünde. Belediye Başkanlarına baktığımızda;

-Turgut Altınok: Bu grupta daha önce göreve talip olduğunu ilk açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok var. Altınok da herkes tarafından bilinen bir isim. Keçiören'de başarılı hizmetleri var. Yılların deneyimini büyükşehre taşımak istiyor. Onu sevenler mutlaka seçimi kazanacaklarına inanıyorlar.

- Murat Köse: Mamak Belediye Başkanı Murat Köse aday adayı olduğunu siyasi cesaret göstererek açıkladı. Kararında net olduğunu, Ankara’nın yıldızını parlatacağını kamuoyu ile paylaştı. Bu uğurda hayli de yol aldı. Kamuoyu onu düzgün siyasi üslubu ile de tanıyor. Mamak Belediyesindeki başarısını, Büyükşehir Belediye Meclisinde ki yerinde çıkışları ile süsledi, pekiştirdi, dikkat çekti. Tecrübesini Başkente taşımakta kararlı.

-Veysel Tiryaki: İsmi Altındağ da yaptıkları hizmetlerle ile daima gündemde idi. Hamamönü ile yurt içinde ve yurt dışında övgü aldı. İstifa ettiği bakan Yardımcılığı görevinde de kameraların karşısına çıkarak olaylara hakimiyeti ile dikkat çekti. Belediyecilikte iyi olan başarı karnesini yöneticilikte de gösterdi. Onu tanıyanlar Büyükşehirde aday olursa başarılı hizmetlere imza atacağını çok iyi bilir.

-Serhat Oğuz: Öğretmenlikten çıkış yaparak yerelde önemli bir kariyere imza atarak belediye başkanı oldu. İlçesinde başarılı, sıra dışı hizmetlere imza attı. Büyükşehirde de cesaretli, doğru muhalefet içeren gündem olmuş çıkışları var. Ankara memur kenti diyenlerin dikkatini çekerek öğretmenlikten gelmesi bir avantajı olarak görülüyor. Hizmetleri ve öne çıkan duruşu ile Büyükşehirde bende varım diyen yeni bir isim. Göreve talip olduğunu kendi söylemedi ise de sevenleri onunda bu yarışta olduğunu iyi biliyor.

2. Gruptaki AK Parti Ankara Belediye Başkanlığında adı geçenleri de sayacak olursak;

-Hakan Han Özcan: AK Parti Gençlik kollarından gelen bir siyasi geçmişi olan Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan. “Ankara’nın Bebesi” yakıştırması onu tanımlıyor. Genç yaştan itibaren yer aldığı teşkilatlarda tecrübe kazandı, olgunlaştı. Başkent siyasetine hakim oldu. Görev verilirse Büyükşehre taşıyacak kapasitede olduğunu gösterdi. ABB’nin boşa geçirdiği beş yılı sıkı, sımsıkı iyi bir muhalefet ile ekranlarda dile getirdi. Mütevazi davranarak bu güne kadar aday adayıyım demedi. Ancak onu sevenler teşkilat temayülünde onu liste başı yaptı. Onun adına görev istedi.

-Murat Kurum: Önceki dönem Çevre ve Şehircilik alanındaki bakanlık görevi sayesinde hizmetleri ile Ankara da dokunmadığı belediye kalmadı. Anne tarafından Kızılcahamamlı olması, sevenlerinin ısrarı, görev verilirse başarılı olurum sonucunu getiriyor. Bakanlığı döneminde onun engin öngörüsü sayesinde AK Partili Belediyeler Büyükşehirden alamadığı hizmeti ondan aldı. Bi ara İstanbul da adı geçti, göründü. Ama Ankara da da konuşuluyor.

-Mustafa Tuna: Sincan belediye Başkanı olarak başarılı hizmetleri ile tanındı. Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Sincan da gönüllere girdi. Kısa bir süre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Başarısını oraya da taşıdı. Hizmetlerde, Belediyenin öz kaynaklarını iyi kullanma konusunda dikkati çekti. Adaylık konusunda bir talebinin olduğunu dile getiren açıklaması yok. Ancak bu yarışta son bir hafta içinde ondan çokça söz ediliyor.

Bu hafta içinde karar vericiler çalışmalarını hızlandırıp liderlere görüşlerini sunacaklar. Kimin aday olacağına karar verilecek. Bekleyip görelim daha siyasi gündem de neler olacağını.