Bildiğiniz gibi Ankara'nın başkent ilan edilişinin 101. yıl dönümü, Başkentte düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

İlk tören Ankara Valiliği'nin organize ettiği kutlamalar, Anıtkabir'i ziyaret ile başladı.  
Anıtkabir ve 1. meclis binasında düzenlenen törenlerle devam etti.

O günler, Yoksulluğun ve zor şartların pes ettiremediği Türk halkı düşmanı topraklarından kovmuş, misak-ı milli sınırları çerçevesinde yeni devletlerini kurmuştu.

Bu gün Ankara için bu özel ve tarihi gün.
Tarihi günde anlamlı bir konuşmaya şahit olduk.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, bakın Ankara’yı ne güzel anlatmış. Bizlerin duygunlarına nasıl tercüman olmuş.

"Ankara bir kent değildir sadece. Yalnızca Anadolu’nun değil tüm mazlum milletlerin başkentidir Ankara.

Namazgâh Tepe’de okunan salalarda,  Dua tepe’de çarpışan yiğitlikte, Hacı Bayram’daki bilgelikte, Meclis’teki inanmışlıkta , Çankaya’da tecessüm eden akılda, akıp gelen, durmak bilmeyen çağlayışta,bir fikrin, bir iddianın ve inancın muzaffer oluşudur Ankara.
 Hezeyan karşısında heyecan, karanlık karşısında aydınlık, esaret karşısında cesaret, zulüm karşısında merhamettir Ankara"

Tam benim de savunduğum mevzu Ankara hep Başkentin gölgesinde kalmış. Bu tür anlayışla ve düşünce ile öne çıkarılmalı. Maalesef  bizim de içinde bulunduğumuz medyada vilayet Ankara’yı başkent Ankara ile örtmüş.

Başkent Türkiye’yi idare ettiği için Ankara vilayeti hep ihmal edilmiş.

Son yıllarda görüyoruz ki Halil İbrahim Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent konseyi ve Başkan Yardımcılığını yaptığı Ankara Ticaret Odası bu açığı kapatmak için büyük mücadele veriyor.

Tebrikler….