31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili AK Parti'de çalışmalar son süratle devam ediyor. Kulis bilgilerine göre Ankara’da AK Partili Belediye Başkanlarından kimlerle devam edileceği hep konuşulan bir konuşulan, yorumlar edilen bir mevzu idi.

Düne kadar mevcut Belediye Başkanlarının % 80’i ile devam edileceği kanaati siyasi çevrelerde hakim idi.

Bugün bu durum değişti.

Kulis bilgilerime dayanarak şunları söyleyebilirim; AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’dan yeni sorumlu Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’a yeni bir talimat verdi.

Yeni talimata göre; mevcut belediye başkanlarının 28 Mayıs da ilçelerinde alınan AK Parti oylarında düşüş var ise, orada tekrar bir saha çalışması yapılması yolunda.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını Sayın Erdoğan Çarşamba günü açıklaması beklenirken bu nedenle erteledi tahmin ediliyor.

AK Parti Ankara seçim sorumlusu Kocaeli milletvekili Cemil Yaman ve ekibi, oy düşüşün nedenlerini, ilçe belediye başkanını halka kanaat önderlerine soruyor. Ankara ilçelerinden Büyükşehirin kazanılması için oyların artıracak adayın kim olacağını araştırıyor, halka iniyor, bilgi ve malumat topluyor.

AK parti bu yönden çok şanslı. İstanbul da başlayıp Belediyeciliğin kitabını yazmış bir Genel Başkana sahip.

Sayın Erdoğan diğer büyükşehirler gibi Ankara’ya çok önem veriyor, mutlaka Başkentin kazanılmasını istiyor.

Daha önceki bir köşe yazımda Ankara’da 2019 yerel seçimlerinde üç metropol ilçede belediye başkan adayı çıkarmayan diğer ilçelerde aday çıkaran iyi partinin Başkent genelinde 2019 yılında 430 bin oy aldığını hatırlatırım.

İYİ Parti seçmenine sorulan bir ankete göre % 30’ünün Sn. Yavaş’a oy vereceğim, % 13’ünün kesinlikle oy vermem, diğer büyük bölümünün henüz karar vermedim demesi de manidar.

Yine seçmen söylediği ifade ile anlatmak gerekirse “Reis boşuna mı Ankara da milliyetçi oyları alacak, teşkilatla uyum içinde seçimde çalışacak aday üzerinde ısrarcı?

Sonuç olarak Ankara da AK Partili Belediye Başkanlarının devam edip etmeyeceği, hangileri ile devam edileceği bu günlerde sahada yapılan çalışmaların sonunda belli olacak.