Temmuz ayının ilk günü yani yazın ortasındayız. Pazar günü nasıl geçti diye geriye baktığımda “Dolu Dolu “diyebilirim. Cevdet Taşyürek gayret ediyor

Öğle saatlerinde Çubuk Ovası Konut yapı Kooperatifinin olağan kongresi için Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezi’ne gittim.

Çubuk Bügdüz’ünde her biri biner metrekare olan 167 kişinin sahip olduğu arsalarının olduğu kooperatif 17 yıllık bir maziye sahip.

Başkan Cevdet Taşyürek Pursaklar bölgesinde emlak sektöründe tanınmış kendine güvenilen bir isim. Genel kurulda arsaların kurasını çekilecek seviyeye getirmiş.

Akyurt Çubuk arası Esenboğa’ya çok yakın bir alanda geniş tepede sadece burası bakir alan kalmış. O da bu kooperatifin yeri. Önümüzdeki günlerde kura çekimi ile herkes yerine kavuşacak.

Şu anda dönümü 400-500’den gidiyorsa olsa da kuralar çekilip yerler belli olduktan sonra, yollar açılıp elektrik suya kavuştuktan etrafı telle çevrildikten sonra 900’lü rakamların üstünde kadar pirim alır dersem doğru söylemiş olurum.

Üyelerin tartışmalarının arasından yavaşça ayrılıp Esenboğa protokol yolunu takiben Pursaklar’a doğru sıcak havada yol aldım.

Osman Yılmaz’ın önemli inşaatları var

Hemen karşımda, sağımda solumda her yerde Hasanoğlan AŞ’nin ya inşaatları var ya da bitmiş binaları. Ankara’nın en havalı projesini yapan Osman Yılmaz bu bölgede önemli bir isim. Yaptığı ve yapacağı inşaatlarla öne çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda Gimat Hilton’da muhteşem bir kalabalığın olduğu İftarda SAMKON Genel Başkan Vekili, ASFED Genel Başkanı, ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz ile en son bir kısa röportaj yapmıştık.

Öyle yoğun bir iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ki telefonlara bile bakmakta pek maharetli değil. Canı sağ olsun.

Endemik Vadi’yi herkes biliyor

İlerlerken Pursaklar Belediyesi’nin Endemik Vadisi’nin yürüyüş yoluna girdim. Sıcağa ve protokol yolunun yoğun trafiğine rağmen Endemik Vadi yürüyüş güzergâhı yemyeşil, bakımlı.

Bitki türlerinin, Ankara Keçisinin, tavşanının ve kedisinin salına salına poz verdiği alanda aileleri ile gelen insanlar yoğun bir kalabalık oluşturuyorlar. Burada ilerlerken Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ile karşılaştık. Yanında çalışkan dostum Başkan Yardımcısı Hamdi Keskin de vardı.

Lavanta bahçesinde Başkan Çetin ile güzel bir söyleşi yaptık. Onu farklı bir ortamda çekilen görüntüle haber olarak geniş şekilde değerlendireceğim. Başkan Çetin sıra dışı hizmetlere çok önem veriyor. Geçen sene dünyanın en küçük domatesini yetiştirmişler. Şimdi de Lavanta bahçesinin görkemli manzarası karşısında hasat yapıyorlardı.

Pursaklar Belediyesi genç nesillerin yeteneklerini keşfetmek için Dene-yap ve Bilim Pursaklar Atölyelerini ilçeye kazandırırken, eğitim alanında tüm öğrencilere birçok kalemde destek olduğunu biliyorum. Başkan Çetin’e söz verdim birlikte buraları ve başka sıra dışı projeleri bir gün inşallah gezip göstereceğim.

Protokol Yolu Kavşak Çalışması Devam Ediyor

Oradan Protokol yolundaki Özal Bulvarı Pursaklar kavşağı inşaat çalışmasını uzunca bir süre alanı gezdim. Bu konudaki çektiğim görüntüleri de haber olarak değerlendireceğim.

Ancak buradaki şantiyedeki bazı görevlilerle ayaküstü sohbet ettim. Sohbetlerden çıkardığım bir sonuç var ki bu inşaatın Eylül ya da Ekim ayına kadar süreceği yönünde.

Firma sanırım aldığı işi etap etap alt taşerona vermiş. herkes kendi alanı hakkında bilgi verebiliyor. Sonrası hakkında bilgisi yok. Battı-çıktı için kazılan alanda Hafriyat alan iki kamyonu ve kamyonlara hafriyat yükleyen bir kepçeyi gördüm. Biraz ileride fore kazık çalışması yapan iki vinç vardı. Yine biraz ötede eski Karacaören tünelinin içinde bir vinç kırım yapıyordu.
Yani daha işin yarısındayız diyebilirim.

Bir de çalışmanın farkı yönü var ki yolun kapalı olması nedeniyle Protokol Yolu’ndan gelip geçenlerin Pursaklar ilçe merkezinden geçmeleri Pursaklar’ı tanıma ve tanıtma açısından dikkat çekiyor. Geçen hafta bir dostum hava alanına giderken resim çekip atmış. İlçeyi çok beğendiğini söylemiş. Reklamın kötüsü olmaz.

Saygılarımla…