Her nimetin bir külfeti var demiş atalarımız.

Her nimetin bir külfeti var demiş atalarımız.

Tam manasıyla İşte öyle bir şey bu proje

Nereden mi bahsediyorum.

Özal Bulvarı Esenboğa Pursaklar Alternatif Giriş  Kavşak Projesi

18 Kasım 2023 de ihalesi yapılmıştı.

Aradan bir süre geçince kavşak çalışmaları için Esenboğa yolu kapatıldı, alternatif yol olarak Pursaklar Emek caddesinden trafik akışı verilmişti.

Verilmesine de kıyametler kopmuştu.

Pursaklar ilçe trafiği kilitlenmişti.

Tepkiler üzerine proje ötelenmişti.

Yeni döneme hızlı başlayan ABB  Pursaklar Alternatif Giriş Katlı Kavşak Projesi alternatif yol  sorunu nedeniyle bu yıla ötelenmişti. Bu günlerde ABB Fen İşleri  Dairesi  Pursaklar Alternatif Giriş Katlı Kavşak projesini tekrar başlattı.

3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 700 metre uzunluğundaki alt geçit sayesinde Protokol Yolu'ndan tüm yönlere ulaşım sağlanacak  olan kavşak  Aynı zamanda ilçeye giriş ve çıkışta yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmesi yolunda önemli mesafe alacak. 

Yeni çalışma dönemine hızlı geren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kronikleşmiş trafik sorunlarını çözmek için adımlar atmaya başladı.

ABB  Fen İşleri Daire Başkanlığı, Esenboğa Havaalanı Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlar için kullanılan U Dönüş Alt Geçidi’nin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısını, Pursaklar Alternatif Giriş Katlı Kavşak projesi ile çözüme kavuşturacak. 

Alt geçidin üzerinde planlanan kavşak ile Pursaklar ilçesi cephesinde Emek Caddesi ile Elif  Sokak kesimindeki kavşağa bağlantı yolu yapılarak ilçeye gelen ve ilçeden giden araçlar için Havaalanı Yolu’ndan tüm yönlere ulaşım imkanı sağlanacak.   

Bu proje ile ilgili bu günlerde Esenboğa Protokol yolu geliş ve gidişlere çalışmanın yapılacağı güzergahlarda kapandı.

Yoğun bir trafik akışına sahip Esenboğa Protokol yolunun geliş gidişler için Pursaklar Emek Caddesinden ve Saray Alternatif yoldan sağlanmasına hafta sonu  başlandı.

ABB yetkilileri ve müteahhit firma çalışanları projenin yapılacağı alanda hummalı bir hareketlilik sağlıyor.

Projenin 3 veya 4 ay sürmesi bekleniyor.

Pursaklar da trafik durum ne diye sorarsanız , hiç sormayın derim.

Her nimetin bir külfeti vardır fakat nimet-külfet dengesi doğru kurulmazsa ortada huzur olamaz.

 

Saygılarımla.