Keçiören bildiğiniz gibi adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2022 verilerine göre 939.279 kişi ile Ankara'nın ikinci ve Türkiye'nin ise nüfus bakımından en büyük dördüncü ilçesi konumundadır.

 Nüfusun 459.449'u erkek iken 479.830'u kadın olan Keçiören , ülkemizdeki 57 ilden daha fazladır. Neden böyle bir giriş yaptım yazıma biliyor musunuz ? Keçiören 31 Martta yapılacak yerel seçimler içinde önemlidir demek istiyorum.

 31 Mart 2019 yapılan yerel seçimlerde kamuoyunda efsane başkan diye bilinen  Turgut Altınok % 63.65 oy alarak Ak Parti’nin Belediye başkanı seçilmişti. İyi Parti adayı Güçlü Şenel ise %30.89 oy almış, Sadet Partisi adayı Davut Açıkgöz de % 9.16 oy almıştı.

 Ankara Keçiören 28 Mayıs 2023Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucuna baktığımızda  Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 55.74 oy almış, Millet İttifakının adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da  % 44.26 almıştı.

 Şimdi hesap makinesini alıp toplayıp çıkaralım  31 Mart 2019 da Yerel Seçimde Ak Parti  % 63.65 olan oyunu  28 Mayıs da Genel Seçimde Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan aday olmasına rağmen  %55.74’e  gerileyerek  7.91  düşmesi ni birileri bana izah etsin.

 Bundan hareket ederek Ak Parti  için Keçiören’in çok önemli olduğuna gelmek istiyorum.  Ankara Büyükşehir Belediyesini Ak Parti almayı kafasına koyduğuna göre Keçiören de bu manada teşkilat da önemli.

Hemen bu bağlamda genç bir isim öne çıkıyor, İbrahim Uslu

Milletvekili seçimlerinde aday adayı olarak kapı kapı gezen genç siyasetçi mesleki alanda da başarıları ile de tanıdık bir sima.

 Ak Parti  teşkilatın her kademesinde aktif görev almış, bölgesel olarak da Çankırılı olması nedeniyle  ilgi görüyor,  Keçiören nezdinde  diğer parti seçmenlerin de de  karşılığı olan bir isim.  Siyasi çevreler teşkilatta toparlayıcı  bir ilçe başkanlığı yapacağını ve küskünleri i bir çatı altında toplayabilecek  kişisel diyloğa sahip.

 Uslu,  Keçiören de ki Diş Polikinliğinde siyasetin önemli isimlerini ağırlıyor. Fikir alışverişinde bulunuyor, gelecekle ilgili planlar yapıyor. Tecrübeli teşkilatçı İlçe Başkanı Zafer Çoktan’ın Keçiören Belediye Başkanlığı adaylığı düşünmesi ile birlikte İbrahim Uslu’da Teşkilatta taşın altına elini koymak istiyor.

 Ve diyorum ki İbrahim Uslu Keçiören için biçilmiş Kaftan