İnşaat sektörünün tanıdık ve sevilen simalarından, Meva Şehir projesi ile Ankara’nın en donanımlı konut projesine imza atan Ünsal Group yönetim kurulu başkanı Orhan Ünsal’la bir araya gelerek gerçekleştirecekleri faaliyetleri ve önümüzdeki döneme dair projelerini konuştuk.

Kıymetli Orhan Bey’e öncelikle ülke ekonomisini ve mevcut durumun inşaat sektörüne etkilerini nasıl değerlendirdiğini sordum. ‘’Dünyanın 17. Ekonomisine sahip, büyük bir ülkemiz var. Aslında güçlü bir ekonomimiz ve dinamiklerimiz var. Ancak uygulanan ekonomik programlar, bizde ve dünyada görülen konjonktürel gelişmeler sebebi ile ekonomimiz üzerinde baskılar oluşuyor be daralmaya sebep oluyor. Ekonomideki bu daralma inşaat sektörünü de ciddi ölçüde etkiledi üretim düştü şekline değerlendirirken; ‘’sanayi üretimimiz çok iyi durumda, ihracatımız ve turizm gelirlerimiz yükselmeye devam ediyor’’ dedi. Yılın yarısından itibaren ekonomimizde düzelmenin başlayacağına inanıyorum’’ diyerek iyi niyetli bir öngörüde bulundu.

Dört kuşaktır inşaat sektöründe iştigal eden bir aileden gelen Orhan Ünsal; tabiri caizse işin mutfağından gelerek sağlam bir alt yapıya sahip, sektörün yıllar içindeki dönüşümünü doğru okuyan, bunun sonucunda son derece güçlü projeler üretmiş, başında bulunduğu ‘’Ünsal Group’a’’ ciddi bir ivme kazandırmış başarılı bir iş insanı.

Aslında Orhan Ünsal’ı bu kadar başarılı kılan başka faktörlerde var elbette. Öncelikle projelerine sadece ekonomik değer olarak bakmayan, projelerinde yaşayacak insanların hayatlarına değer katmaya özen gösteren, eşsiz standartlarla geliştirdiği projelerinde insanların hayatlarını mutlulukla geçirebileceği konutlar üretmesi, dahası yaptığı yatırımlarla ve sağladığı istihdam olanağı ile ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunması Orhan Ünsal’ı özgün ve sektörün başarılı öncülerinden kılıyor.

Orhan Ünsal’la tamamen bir şehir konseptinde tasarlanmış Ankara’nın en büyük temalı konut projesi olan ‘’Meva Şehir’i’’ konuştuk. Orhan Bey Meva Şehir Projesi için kırk yıldır hayalini kurduğumuz ve gerçekleştirmeyi başardığımız bir projemiz derken; gözlerinden, ses tonundan mesleğin sorumluluğunu üstlenmiş, işine saygı duyan ve mesleğine aşık bir iş insanı olduğunu gözlemledim.

Orhan Bey’le başta ‘’Jewel İncek’’, villa projeleri, otel projeleri hali hazırda devam etmekte olan her biri ülkemize büyük değer katacak bir çok proje ve faaliyetlerini de konuştuk.

Orhan Ünsal Aralık ayının ev almak için en uygun ve doğru zaman olduğunu, konut fiyatlarının Aralık ayında dip seviyelere indiğini, konut almak isteyenlerin Aralık ayını mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini de altını çizdi sohbetimizde. Kıymetli Orhan Bey’in mesleki kimliği yanında, hobisi olan bir de pilot kimliği var. Çocukluk hayalini 45 yaşında gerçekleştirerek pilot olmuş. Sonrasında kendi adını taşıyan bir hava sahası edinerek sivil havacılık sektörüne hem dinamizm katmış hem de havacılık alanının alt yapısına ciddi katkılar sağlayan renkli bir kimlik geliştirmiş. Orhan Bey’i tüm katkılarından dolayı bir kez daha kutluyor tüm projelerinin yolunun aydınlık ve açık olmasını diliyorum.

Mukadder ben; Ülkeme değer katacak, katkı sağlayacak iş insanlarının sayılarının artmasını içtenlikle isteyen.

Sevgilerimle…