Gap Olay Gazetesinde  köşesinde Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adaylığı konusunu gündeme taşıyan  meslektaşımız Zeynel Abidin Kıymaz bir iddia ortaya atmış.

Ankara da yaşayan bir gazeteci  olarak bizde bu konudaki gelişmeleri zaman zaman dile getiriyoruz.

Bakın ne yazmış  “ gazeteci dostum.

Cumhur ittifakının 2024 yerel seçimleri için en önemli hedefi Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini  kazanmak.

2019 seçimlerinde az bir oyla kaybedilen sonra tekrarlanan İstanbul’da,  AK parti tekrar kazanmak için MHP ile Cumhur ittifakı araştırmalarına devam ediyor.

Cumhur ittifakı Ankara seçimlerini kazanmak için Ankara seçmeninin üzerinde hemfikir olacağı adaylar için anketler ve araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Ankara’da Keçiören belediye başkanı Turgut Altınok, Etimesgut Belediye başkanı Enver Demirel, Mamak belediye başkanı Murat Köse, AK parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın yanı sıra kulislere düşen son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ismi de gündemde.

Merkez sağ seçmenin ve milliyetçi camianın sıcak baktığı isim Yalçın Topçu milliyetçi tabanı birleştirecek isim olarak öne çıkıyor.

MHP, BBP, Milli yol, Zafer partisi, Demokrat parti tabanının saygı duyduğu isim Yalçın Topçu BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da yol arkadaşı.

Ankara siyasi kulislerinde ismi geçen Yalçın Topçu eski kültür bakanı olarak ’ta Türk dünyasına ilgisi nedeniyle de Yurt içi ve dışında sevilen sayılan bir isim.