Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 11 büyükşehir ve 15 ilin başkan adaylarını düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 11 büyükşehir ve 15 ilin başkan adaylarını düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile açıkladı. Erdoğan, Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Murat Kurum olarak duyurdu. Yani; 31 Mart 2024’te yapılacak yerel yönetim seçimlerinde İBB Başkanlığı için AK Parti adına Murat Kurum yarışacak.

Erdoğan, aday tanıtım toplantısında 15 Ocak’ta seçim mitinglerine başlayacaklarını hatırlatırken; “Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul” sloganını kullanacaklarını da söyledi.

KEYFİNİ DEĞİL KENTİN DÜŞÜNEN

Bana göre Erdoğan’ın konuşmasındaki en dikkat çeken bölüm, adayların niteliklerine dikkat çektiği kısımdı. AK Parti adayları için dedi ki: “Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz.”

Bu sözlerin salonda bulunan kalabalığın alkışları ve sloganlarıyla karşılık bulması, hem AK Parti’nin başarısı hem de adayların gayreti bakımından önemliydi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bilindiği gibi, merakla beklenen İstanbul adayını mesajlarla dolu konuşmasının sonunda açıkladı. Böylece merak ve heyecan toplantı sonuna kadar diri kaldı.
“İstanbul’a hizmet etmek için önce bu şehre aşık olmak gerek” diyen Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Murat Kurum adını anınca büyük bir tezahürat başladı.

KURUM: KUTLU BİR YOLCULUK...

Erdoğan’ın “İstanbul Muradına Kavuşacak” diyerek adaylığını duyurduğu AK Parti milletvekili Murat Kurum, adaylığının ilanının ardından “Kutlu bir yolculuğun ilk adımını atıyoruz. Hep birlikte İstanbul’un fetret dönemini bitireceğiz” dedi.
Adaylığının resmiyet kazanması sonrası yaptığı ilk paylaşımında ise “Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye’den sonra sadece İstanbul’a odaklayan bir yönetime sahip olacak” mesajını verdi.

İSTANBUL’U YÖNETECEK ANKARALI

1976 yılında Ankara’da doğan Murat Kurum, ilk orta ve lise öğrenimini Başkentte tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
2005 -2018 yılları arasında TOKİ ve Emlak Konut GYO A.Ş’de önemli görevler üstlendi. 2018 yılında “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak göreve başladı. Ardından 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi. Hali hazırda TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.
Yani o bir Ankaralı ve dünyanın en büyük şehirlerinden birini yönetmeye aday.

ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN…

Yerel yönetim seçim sürecinin tüm hızıyla ilerlediği ve belediye başkan adaylarının gruplar halinde açıklandığı bu dönemde; adaylığı resmen açıklanmış ve açıklanacak olan tüm adaylara hayırlı olsun, yolunuz açık olsun diyor, Allah utandırmasın temennilerimi sunuyorum.
Ve bize, seçmenlere de diyorum ki; unutmayalım; tercihlerimiz Ülkemizin kaderini belirleyecek. Sadece belediye başkanı seçmiyoruz, aynı zamanda kendimizin ve gelecek nesillerin kaderini oyluyoruz...
***
Mukadder ben; Ülkesini ve tüm şehirlerini çok değerli bulan, şehirlerimizin “milletine hizmet aşkı taşıyan, donanımlı yerel yöneticiler” tarafından yönetilmesini tüm kalbi ile isteyen…
Sevgilerimle…