Hafta sonu Ankara’nın güzide ilçelerinden Kalecik’e programı izlemek için yolumuz düştü. \n

Bildiğiniz gibi Kalecik Çankırı yolundan sağa dönünce 3,4 km. sonra sizi karşılayan Kalesi ile Kızılırmak kenarında doğa harikası bir ilçemiz.

Kalecik'te belediye denince , uzun yıllar önce belediye başkanını ziyaret ettiğimde bizi kahvehanede oyun (okey) oynarken sohbet ettiğimden midir nedir hep o yönü ile aklımda kalmış.

Aradan geçen zaman zarfında 2014-2019 yılları arasında Kalecik Belediye Başkanlığını Filiz Ulusoy yaptığı dönemi yakın takip eden biri olarak bu algım çok deşmişti.

O tarihte Kalecik Ulusoy ile iktidarın hizmetleri ile tanınıştı.

Beş yıl Başkan Filiz Ulusoy o tarihlerde belediye binasını önce apartman içinden çıkardı.

Daha sonra kurumsal bir belediye haline getirdi.

Mali disiplini olan bir belediye yatırım yapmaya başladı.

Daha sonra Kalecik’in makus tarihini yenecek hizmetlerin temelini alttı.

En son günlerinde Un fabrikası bile satın alan bir belediye vardı.

Başkan Ulusoy , Beş yılda yapabileceklerinin yaptı.

Daha sonra AK Parti’nin adayı olan Duhan Kalkan 2019'da o koltuğu devraldı.

Gerek kendi projelerini gerekse yarı kalan bazı projeleri Başkan Duhan Kalkan da tamamladı, bazılarının şu anda çalışması devam ediyor.

Başkan Duhan Kalkan da şu anda AK Parti’nin Çankaya Belediye Başkanlığı için hararekli bir şekilde seçim çalışmaları yapıyor.

Çankaya da sokak sokak ev ev geziyor. Dokunmadık insan bırakmamak, seçimi kazanmak ve oylarını artırmak için çalışıyor.

Kalecik Cumhur İttifakının ilçe paylaşımında MHP’ye verilince Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Dal Cumhur ittifakının aday oldu. Şu anda seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren bir isim. Kendisini çok kez aradım ama telefonumuza dönüşü olmadı.

Yine Kalecik’te CHP’nin adayı ise Satılmış Karakoç da yarışta yer alıyor. Karakoç ile ayak üstü çarşı içinde kısa bir sohbetim oldu. Kendisini televizyon programına davet ettim. Köy gezilerine ağırlık verdiğini katılamayacağını söyledi.

Hata sonu Kalecik de İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Filiz Ulusoy’un mitingi ve akşam iftar yemeği vardı, bende her ikisine de katılım.

Bir dönem Kalecik de AK Partiden Belediye Başkanlığı yapan Filiz Ulusoy; Vuslata 7 gün Kala Büyük Kalecik Mitingi “ diye başlattığı secim çalışmalarına hafta sonu Kalecik Cumhuriyet Meydanın da düzenlenen muhteşem kalabalığın katıldığı büyük miting ve akşam iftar yemeğine ilgi büyüktü.

Proğrama İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzule Yüksel, Taner Demirer, Ankara İl Başkanı Akif Serper Önder, İYİ Parti Pursaklar belediye Başkan Adayı Zekeriya Ersarı ve Ankara ilçe belediye başkan adayları, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Meydan mitinginde Ulusoy yaptığı 1.5 saat süren konuşmasında; belediyenin dünü, bu günü, ve yarını ile ilgilin çok ses getirecek konulara yer verdi.

Memleketimizin kaderinin oylanacağı 31 mart yerel seçimlerinin Kadim Kalecik için tarihi bir gün olarak belirleme vaktidir diyerek hemşerilerim destek istedi.

“Sizi hizmet vereceğini söyleyenler neden bu meydanlarda yok. Neden sizin karşınıza çıkacak cesareti göstermiyorlar. Ben buradayım, hodri meydan “diyerek çağrıda bulundu.

Programda dev ekrandan yayınlanan 2014-2019 Yılları arasında Kalecik belediye Başkanlığı yapan Filiz Ulusoy’un yaptığı hizmetleri anlatan video gösterisi büyük ilgi gördü.

Kalecik de yaşayanlar yıllar öncesi yapılan çalışmaları bir kez daha gördüler. Gönül isteyince neler yapıldığın ve yapılacağına şahit oldular.

Zaman zaman sloganlarla ve alkışlarla sözü kesilen Ulusoy “ İşte meydan, işte siyaset. Bu güne kadar sizlerin karşısını çıkamayanlara gelin bir hesap sorun. Kalecik’in kaderini hep birlikte yenelim, eski günlerdeki gibi çalışmaya, üretmeye ve birlikte Kaleciği kalkındırmaya devam edelim “ mesajı anlamlı idi.

Alandaki kalabalığın dışında park tarafındaki yüksek bölümde vatandaşların miting sonuna doğru Ulusoy’a yönelik karşılıklı soru cevap da bir vatandaşın “Satılın kalecik Un fabrikasında benimde ekinlerim gitti “ sözü güne damgasını vurdu.

Yine alana inmeyip ikinci kattaki kahvehane pencerelerinden izleyen vatandaşların miting sonuna kadar pür dikkat takibi konuya duyarlı olduklarını gösteriyordu.

Ulusoy, miting kadar önemli bir daveti ev sahipliği akşam iftarda yaptı.

Kalecik de ikinci programı Ulusoy’ın Kültür merkezindeki Akşam iftarı idi. Salonu dolduran Kalecikliler çoluk çocuğu ile birlikte iftar açtılar. İftar öncesi ve sonrası vatandaşların, Ulusoy ile fotoğraf çektirme yarışı dikkatimizi çekti.

Fotoğraf çektirme merakı iftardan sonrada devam etti.

Bir insan biri ile neden fotoğraf çektirir, hele ailece. Buyurun siz söyleyin.

Demek ki Sevgi ve bir bağ var Filiz Ulusoy ile Kalecik halkı arasında.

Kadim Kalecik’in siyasi tarihi 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde bir kez daha yazılacak.

Hayırlısı