‘Medya’ kendi içinde pek çok alana ayrılır ve bu alanlarda görev yapanlar her türlü haber, yorum, fotoğraf ve bilginin kamuoyuna yansımasını sağlar. Bu bakımdan yaptıkları iş ‘kamu yararına’dır. Bu kapsamda, ‘kültür’ ve ‘sanat’, son yıllarda medyada çok önemsenen bir mesleki dal oldu ve önemli haberlere, yorumlara imza atan muhabirler yetişti.

Örgütlü olmanın önemini bilen bu meslektaşlarım; yerel ve yaygın birçok medya kuruluşunda muhabirlikten yazı işleri müdürlüğüne kadar farklı görevleri başarı ile icra ettikten sonra, Redaktör Haber isimli aylık siyasi ve aktüel dergiyi yayın hayatına kazandıran İbrahim Gökdemir başkanlığında bir araya gelerek, 2013 yılında Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'ni kurdu.

Hem mesleki bakımdan hem de kültür ve sanatın toplum hayatında vazgeçilmezliğini sağlamak adına büyük hedeflere yürüyen “Kültür Sanat Muhabirleri Derneği”, mazisi binyıllara dayanan Türk Milletinin dünya kültürüne kattığı zenginlikleri, Anadolu’da doğup yok olmuş medeniyetlerin bıraktığı mirasın yaşatılması ve tanıtılması gibi çok ciddi misyon ve vizyon yüklendi.

***

Kuruluşundan günümüze kadar her projesinden haberdar olduğum derneğin; ortaya koyduğu çalışmaları, geliştirdiği projeleri takdirle takip ediyor ve içtenlikle benimsiyorum.

Çünkü biliyorum ki; eşsiz kültür/sanat değerlerine sahip ülkemizin;  tarihi ve kültürel zenginliklerini, geçmişten günümüze uzanan geleneksel sanatlarımızı anlatmak, tanıtmak ve unutulmamasını sağlamak çok önemli bir iştir. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde birçok projeyi başarı ile tamamlayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, yoluna emin adımlarla devam ediyor...

***

En son T.C İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi Ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” projesi geliştirildi. Proje, başarılı bir şekilde tamamladı. Ankara'nın tarihi ve kültür değerleri için kamuoyunda ciddi bir farkındalık oluşturuldu.

Dernek böylelikle, Ankara'nın sadece bürokrasinin ve siyasetin başkenti olmadığını, aynı zamanda tarihin, kültürün ve sanatın da başkenti olduğunu yeniden anlamamızı ve gelecek nesillere bu şekilde aktarmamızı sağladı.

***

Düzenlenen etkinliklerin içinde görev üstlenme onurunu yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki; Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'nin Türkiye ve Ankara için geliştirdiği anlamlı projeler uzun yılların ihmaliyle oluşan birçok sorunun giderilmesini sağlamıştır.

Bu projeler sayesinde; tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapma, Ahi Devletini bünyesinde barındırma, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımızın yönetim merkezi olma, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve inşa edildiği yer olma gibi büyük özelliklere sahip Başkent Ankara, layık olduğu ilgiye ve tanıtıma kavuşmuştur. “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi Ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” bunun en son örneğidir. Nicelerinde buluşmak dileğimle…

***

Mukadder ben; yaşadığı sürece medeniyetimize, tarihimize, kültür sanat birikimimize sahip çıkacak ve bu uğurda yapılacak her çalışmayı içtenlikle destekleyecek olan...

Sevgilerimle...